Projekti

Atpakaļ
16.04.2019

LiepU aizvadīts mācību seminārs fizioterapijā

12. aprīlī Liepājas Universitātē notika kārtējais fizioterapijas mācību seminārs par tēmu “Uz indivīdu orientēta fizioterapija un Virtuālā realitāte”, kas pulcēja dažādus rehabilitācijas nozares speciālistus no visa Kurzemes reģiona – Talsiem, Kuldīgas, Saldus, Venstpils un Liepājas. Semināru vadīja profesionāli pieredzējusi fizioterapeite Liepājas Universitātē un Rīgas Stradiņa Universitātē, lektore Agnese Krētaine.

Dalībnieki tika iepazīstināti ar teoriju un praktiskiem uzdevumiem par cilvēku kustību attīstību, sensoras izcelsmes traucējumiem, līdzsvaru un tā nozīmi cilvēka kustību prasmju apguvē un dažādām terapijas koncepcijām. Noslēgumā dalībnieki varēja iepazīties ar virtuālās realitātes iespējām fizioterapijā, kurus demonstrēja LiepU Humanitāro un Mākslas zinātņu fakultātes “Jauno mediju māksla” studenti.

Semināru organizē Liepājas Universitāte un Šauļu Universitāte ar V-A INTERREG Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Kopīga un starpdisciplināra mūžizglītības programma profesionāļiem darbā ar neiroloģiskas izcelsmes sensomotoriem traucējumiem” (Interprof) Nr. LII-352 finansiālu atbalstu.

 

Foto ŠEIT.