Bibliotēka

Atpakaļ
20.10.2014

Bibliotēku informācijas sistēmā ALISE veidotajiem katalogiem pieejama mobilā versija




Jaunās WebPAC Mobilās versijas saskarne ir pielāgota IOS, Android un Windows operētājsistēmām un klienta ierīces veida noteikšana notiek automātiski. Mobilā versija pieejama latviešu, krievu un angļu valodās. Tā ir izstrādāta Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas projekta ietvaros, ko īsteno Kultūras informācijas sistēmu centrs.


Jānis Plūme, BIS ALISE projekta vadītājs, Tieto Latvia, komentē: „Sekojot līdzi tehnoloģiju attīstībai un lietotāju paradumu maiņai, BIS ALISE tiek attīstīta un pilnveidota, lai sistēma būtu ērti lietojama. Tagad lasītājiem mobilajās ierīcēs jebkurā diennakts laikā neatkarīgi no atrašanās vietas ir iespēja izmantot katalogu, lai veiktu grāmatu meklēšanu un pasūtīšanu. Esam ieviesuši arī pirmā posma risinājumu e-grāmatu  izmantošanai bibliotēkā - e-grāmatas izsniegšana kopā ar bibliotēkas ierīci lasīšanai lasītavā vai izsniegšanai uz māju.”


Mobilā versija lasītājiem dod iespēju ne tikai mobilajai ierīcei piemērotā saskarnē veikt meklēšanu katalogā un pasūtīt izvēlēto izdevumu, bet autorizētajiem lietotājiem piekļūt savam kontam un pieteikt izsnieguma termiņa pagarinājumu. E-kataloga mobilā versija piedāvā jaunas iespējas arī bibliotekāram. Atrodoties ārpus bibliotēkas, ērti var skatīt ziņas par bibliotēkas krājumu un izmantot tās krājuma komplektēšanā.