“KultTourCaching”

10. Starptautiskā zinātniskā konference “Eiropa, Latvija, Liepāja sociālo procesu spogulī: lokālo kultūras un izglītības vērtību internacionalizēšanas perspektīvas”.

Starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanā uzrunu teica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, atzīmējot konferences saistību ar jauna projekta uzsākšanu, kā arī priecājās par iespēju pārņemt vācu kolēģu pieredzi gan saturā, gan metodoloģijā.

Ar priekšlasījumiem uzstājās vācu kolēģi Betina Heinriha (Bettina Heinrichs) un Kristofs Šmits (Christoph Schmitt), daloties ar Rostokas Universitātes pieredzi kultūras mantojuma digitālā saglabāšanā. Par sev aktuālām kultūras tēmām runāja Ilze Salnāja Varv no Igaunijas, Daļa Kiseļūnaite (Dalia Kisellūnaite) no Lietuvas, Heinrihs Soms no Daugavpils Universitātes, Ieva Vera no Vācu kultūras biedrības, kā arī Liepājas Universitātes kolēģi un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Konferences dalībnieki viennozīmīgi atzina kultūras vērtību digitalizēšanas lomu un nozīmi mūsdienu sabiedrībā, apmeklēja Liepājas muzeju, lai iepazītos ar tā ekspozīcijām un pieredzi, kā arī izvērtēja padarīto un vienojās par turpmākās sadarbības modeli.

Foto ŠEIT.

Foto no muzeja apmeklējuma ŠEIT.