Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.03.2015 00:00

LiepU sākas zinātniskā konference Raiņa un Aspazijas zīmē

Ceturtdien, 19. martā, un piektdien, 20. martā, Liepājas Universitātē notiks Liepājas 21. starptautiskā zinātniskā konference „Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā”, kas šogad notiek Raiņa un Aspazijas zīmē  ar moto „Pastāvēs, kas pārvērtīsies”. Konferenci rīko Liepājas Universitāte, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts, un to atbalsta Valsts pētījumu programma „Letonika – Latvijas vēsture, valoda, kultūra, vērtības”.

Konferences zinātniskā komisija ir starptautiska, jo bez Latvijas nozīmīgākajiem pētniekiem konferencē piedalās arī nozares speciālisti no Lietuvas, Austrijas un Čehijas. Līdzās zinātniskajiem lasījumiem konferences atklāšanas laikā būs iespēja iepirkties Liepājas Universitātes grāmatu tirdziņā.

Konferences atklāšanā būs iespēja dzirdēt literatūrzinātniekus Viktoru Hausmani un Edīti Tišheizeri. Referēs arī Liepājas Universitātes literatūras  pētnieki.

Konferences organizators, LiepU Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms, ir gandarīts par konferences dzīvotspēju, zinātnisko enerģētiku un atzīst, ka šis gads ir īpašs: „Šogad ar konferences starpniecību vēlamies pievērst plašākas sabiedrības uzmanību Aspazijas un Raiņa mākslas vērtībām, viņu domu pasaules aktuālākajām idejām, tai skaitā arī pretrunīgi vērtētajām idejiskajām šķautnēm.

Par Aspazijas un Raiņa sarežģītajām personībām, par sasniegtajām mākslas virsotnēm un idejiskajām peripetijām konferencē divu dienu garumā referēs literatūras un teātra pētnieki, vēsturnieki un filozofi. Konference norisināsies ar Raiņa pārliecību „Zināt pagātni ir zināt nākotni”.”


PROGRAMMA