Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.03.2015 00:00

Radošuma dienas LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte Zinātnes un radošuma dienu laikā (16. – 27. marts) piedāvā vairākus pasākumus, kurus aicina apmeklēt arī skolēnus  un citus interesentus.


23. martā plkst. 16.00 Liepājas Universitātes aktu zālē notiks Ērika Vilsona monoizrāde – Rūdolfa Blaumaņa stāsta „Nezāle” iestudējums. Ar šo interaktīvo monoizrādi Ēriks Vilsons jau vairākus gadus ar labiem panākumiem ir viesojies dažādās Latvijas skolās. Tā kā jau ir nomainījušās skatītāju paaudzes, iespējams, ka Liepājas vidusskolēni vēl nav izmantojuši šo iespēju saistoši iepazīt Rūdolfu Blaumani. Ieeja pret ziedojumiem.


24. martā visas dienas garumā notiks fakultātes ikgadējā studentu zinātniskā konference, kurā bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi iepazīstinās ar savu studiju noslēguma darbu iecerēm, kā arī ar studiju kursos izstrādātajiem pētījumiem vai radošajām izpausmēm. Konferences apmeklējums var būt labs veids, kā iepazīt valodu, kultūras un mākslas studiju būtību.


24. marta vakarā pulksten 18.00 kafejnīcā Kursas Putni  notiks literāro lasījumu vakars, kurā ar savu radošo veikumu iepazīstinās maģistra studiju programmas Rakstniecības studijas studenti un absolventi, kā arī Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībnieki. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentu radošo izpausmju vakars Kūrmājas lasījumi  notiek jau vairākus gadus, tā veidošanā Rakstniecības studiju programmas studenti sadarbojas ar citām fakultātes programmām, šajā gadījumā ar  Eiropas valodu un kultūras studiju programmu. Aicinām ikvienu interesentu brīvā un radošā atmosfērā pavadīt otrdienas vakaru!


Fakultātes dekāne Zanda Gūtmane: „Zinātnes un radošuma dienas Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē ir studiju gada centrālais notikums. Konference potenciālos absolventus mobilizē bakalaura vai maģistra darba izstrādei, ļauj attīstīt darba prezentēšanas prasmes, attīsta diskusiju kultūru. Šīs nedēļas pasākumos fakultātes studenti labāk iepazīst viens otru un var izpaust savus dažādos radošos talantus un prasmes - muzicēšanu, aktiermeistarību, radošo rakstīšanu.”


PROGRAMMA


KŪRMĀJAS LASĪJUMI