Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.10.2015 00:00

Liepājas Universitāte Karjeras dienā sola dažādību

Karjeras nedēļas ietvaros 13. oktobrī no plkst. 14:00 līdz 18:00 Liepājas Universitātē (LiepU), Lielajā ielā 14, notiks Karjeras diena, kuru aicināti apmeklēt skolēni, profesionālo skolu audzēkņi, viņu vecāki un citi interesenti.


Karjeras dienas apmeklētājiem būs iespēja iepazīt LiepU, tajā piedāvātās studiju programmas un karjeras iespējas pēc absolvēšanas, kā arī studiju laikā.


Plkst. 14:00 – 15:00 Dabas un inženierzinātņu fakultātes organizētajās aktivitātēs būs iespēja uzzināt par studijām un karjeras iespējām informācijas tehnoloģiju un vides nozarē. Nodarbībā „Studē un strādā” LiepU Zinātnes un inovāciju parks stāstīs, kā studiju laikā iegūt praktisko pieredzi uzņēmumos. IT uzņēmums „Accenture” iepazīstinās ar karjeras iespējām IT nozarē un piedāvās dažādus tehnoloģiskos demonstrējumus nodarbībā „Karjera IT nozarē”. Par klimata pārmaiņām un to ietekmi varēs uzzināt nodarbībā „Mūsu nākotne – atjaunojamie energoresursi” un "Liepājas enerģija" stendā, kas atradīsies LiepU foajē, 1. stāvā, ikviens varēs izmēģināt savus spēkus enerģijas radīšanā un darboties dažādās uzņēmuma sagatavotajās atrakcijās.


Plkst. 15:00 – 16:00 Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte piedāvās iespēju praktiski iepazīties ar literārā redaktora un tulkotāja darbam nepieciešamajām prasmēm, kā arī radošās rakstīšanas iespējām nodarbībā „Ko darīt ar humanitāro zinātņu bakalaura grādu?”. Savukārt nodarbībā „Ko darīt ar mākslas bakalaura grādu?” interesenti aicināti tikties ar video mākslinieku Robertu Vītolu un piedalīties studiju programmas „Dizains” radošajā aktivitātē „Ar ko man asociējas students” un programmas „Fotomāksla” sarūpētajā aktivitātē „Gaismēnu spēle”.


Plkst. 16:00 – 17:00 Pedagoģijas un sociālā darba fakultāte aicina gan iejusties skolotāja lomā, gan gūt ieskatu pirmsskolas un pamatskolas izglītības skolotāja studiju procesā aktivitātēs „Smilšu kaste” un „Spēlēsim skolās”. Aktivitātē „Sports un deja – divi vienā sirdī” interesenti varēs noteikt fiziskās darba spējas. Dalība "Āķīgajā valodiņā" dos iespēju pārbaudīt savas spējas pareizas un ātras runas vingrinājumos, kā arī dažādos atjautības uzdevumos, savukārt „Muzikāls kaleidoskops” aicina nākt ieklausīties mūzikas skaņās, spēlēt instrumentus un dziedāt kopā ar topošajiem mūzikas skolotājiem.


Arī Liepājas teātris Karjeras dienā viesosies LiepU, un tā pārstāvji plkst. 17:00 runās par Liepājas teātra procesiem un aizkulisēm, sniegs atbildes uz jautājumiem, kā top dramaturģija, kāpēc pilsētā vajadzīgs teātris un kā luga tiek analizēta teātrī.


Plašāka informācija: LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Karlīna Mikne, e-pasts: karlina.mikne@liepu.lv, tālr. 22028204, kā arī www.liepu.lv vai informācijas stendos LiepU.


PROGRAMMA