Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.10.2015 00:00

Aicina izprast mājas lapas veidošanas pamatprincipus

15. oktobrī plkst. 17.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Mūžizglītības nodaļa aicina apmeklēt pirmo šī studiju gada „Mazās akadēmijas” lekciju „Mājas lapas veidošanas pamatprincipi”. Lekciju vadīs Liepājas Dizaina un mākslas skolas pasniedzējs un SIA “webART” valdes loceklis Māris Kūlis.


Mūsdienās internets vairs nav iedomājams bez dažādām mājas lapām, sauktām arī par tīmekļu vietnēm, tīmekļa lapām, interneta resursiem, lapām u.tt. Mājas lapas ir kļuvušas par nozīmīgu biznesa instrumentu jebkuram uzņēmumam, ir vērtīgs komunikācijas veids valsts organizācijām un ir arī privātpersonu tīmekļa vietnes, kurās tiek ievietota personiska informācija. Tās vairs neasociējas tikai ar ievietotu statisku tekstu un attēliem, bet arī ar dažādiem interesi piesaistošiem efektiem – video, skaņu – , kas kopā veido mājas lapu dizainu.


Uz šo lekciju ir aicināts ikviens interesents, īpaši tie, kuriem nav priekšzināšanas mājas lapas veidošanā. Lekcijā Māris Kūlis sniegs ieskatu mājas lapu izveides pamatos, sniedzot atbildes uz šādiem jautājumiem: kas ir domēns un hostings, kas ir mājas lapu kodēšana un reitings, kāds ir mūsdienīgs mājas lapu dizains, kā to var izstrādāt, kā izveidot mājas lapas dizainu atbilstoši lapas tēmai, no kā atkarīga mājas lapas funkcionalitāte un kādas ir mājas lapas izstrādes programmas un servisi? Dalībniekiem uz lekciju nav nepieciešams ņemt līdzi personīgos datorus.


Katru akadēmisko gadu Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros interesentiem piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kuras ir bez maksas.


15. oktobrī lekcija notiks no plkst. 17:00 līdz 18:30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, 227. telpā).


Lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 63429249 (Līga Apenīte) vai rakstot uz e-pastu: liga.apenite@liepu.lv.