Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.09.2015 00:00

Aicinām skolēnus pieteikties Jauno filologu skolai

Pagājušajā nedēļā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte (HMZF) sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Latviešu valodas metodisko apvienību atklāja Jauno filologu skolu. 9. klašu skolēni un vidusskolēni uz šī mācību gada pirmo nodarbību ir aicināti 16. oktobrī.


“Filoloģija tulkojumā ir ‘vārda mīlestība’. Filologs ir zinātnieks, pētnieks, cilvēks, kas mīl vārdu un prot praktiski darboties dažādās dzīves jomās, piemēram, redakcijās, izglītības iestādēs, kultūras, tūrisma un komunikāciju jomās,” Jauno filologu skolas atklāšanā uzsvēra HMZF dekāne Zanda Gūtmane. Tāpat viņa norādīja, ka šīs skolas izveidošanas mērķis ir satikties ar vidusskolēniem, kas raksta, lai varētu savstarpēji bagātināties. Savukārt Liepājas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Normunds Dzintars izteicās pravietiski: “Vārds, tāpat kā skaistums, izglābs pasauli – vārda mīlestība!”


Jauno filologu skolā varēs papildināt zināšanas latviešu valodā, literatūrā un kulturoloģijā. Šī ir iespēja skolēniem arī sagatavoties studijām augstskolā – programmā “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” vai jebkurā citā humanitāro zinātņu programmā. “Dažādu latviešu valodas, literatūras, folkloras, kultūras jautājumu izziņa, domrakstu tehnikas un runas mākslas apguve notiks fakultātes profesoru, asociēto profesoru, docentu un lektoru vadībā. Skolēni tiks ievirzīti arī zinātniskās pētniecības darbā,” stāsta Z. Gūtmane.


Nodarbības ir bezmaksas, un tās notiks vienu reizi mēnesī (piektdienu pēcpusdienās) Liepājas Universitātes HMZF telpās, Kūrmājas prospektā 13. Pieteikties var pie latviešu valodas skolotājiem vai elektroniski, rakstot uz e-pastu: zanda.gutmane@liepu.lv. Varēs apmeklēt arī atsevišķas nodarbības (iepriekš saskaņojot to elektroniski). Jauno zinātnieku skolas nodarbību plāns pieejams ŠEIT.
FOTO