Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.06.2015 00:00

Mākslinieki aicināti tikties mākslas simpozijā-plenērā

Līdz 15. jūlijam mākslinieki, mākslas pedagogi, studenti un ikviens interesents aicināts pieteikties Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes organizētajam 10. starptautiskajam mākslas simpozijam-plenēram „Abstraktais un konkrētais vizuālās mākslas kompozīcijā”.


Simpozijs-plenērs notiks no š.g. 19. līdz 26. jūlijam Liepājā. „Aicinām uz savstarpēju bagātināšanos un satuvināšanos studentus, absolventus, mācībspēkus un vienkārši interesentus. Katru gadu ir kas jauns un varam viens no otra mācīties. Simpozijs apvieno kopā māksliniekus ar lielu pieredzi un tos, kas ir tikai sākumposmā. Šī ir iespēja jaukā mākslas atmosfērā baudīt un iegūt!” pieteikties aicina organizatore, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore Inta Klāsone.


Šā gada aktuālā tēma ir veltīta dzejas ilustrācijai: Rainim un Aspazijai – 150. Nedēļas garumā paredzētas dažādas meistardarbnīcas, plenērs, diskusijas, lasījumi un pieredzes apmaiņa par akadēmisko darbu un māksliniecisko jaunradi.  Pirmajā dienā no dalībnieku līdzatvestajiem darbiem tiks iekārtota izstāde, kuru pakāpeniski papildinās ar simpozija laikā radīto.


Pirmo reizi tiks īstenota stikla kausēšanas darbnīca, meklējot gleznieciskus risinājumus stiklu sakausējumā. Vēl dalībniekiem būs iespēja apgūt alternatīvās fotografēšanas paņēmienu, eksperimentējot citā realitātē pinhole tehnikā.


Dalības maksa – 40 eiro. Pieteikuma veidlapu var lejupielādēt ŠEIT.  Pieteikšanās līdz 15. jūlijam pie Solvitas Spirģes-Sēnes, tālr. 20369977, e-pasts: solvita.spirge@liepu.lv.