Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.04.2015 00:00

Muzeju naktī pie universitātes notiks Raiņa un Aspazijas lasījumi

Pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma Liepājas Universitāte piedalīsies 16. maijā notiekošajā pasākumā „Muzeju nakts”. Šogad tā notiek Raiņa un Aspazijas 150-gades zīmē un tas bija galvenais motīvs, lai arī Liepājas Universitāte lemtu par labu dalībai „Muzeju naktī”.


Galvenie priekšnesumi notiks ārpus universitātes telpām – laikā no septiņiem vakarā līdz vieniem naktī uz Liepājas Universitātes kāpnēm būs ne tikai Mūzikas virziena studentu un pasniedzēju, bet arī sieviešu kora „Atbalss”, TDK „Banga” , VPDK „Bandzenieki” un JDK „Spārni” koncerts.
Vakara akcents būs Raiņa un Aspazijas darbu lasījumi, un tajos piedalīsies Rakstniecības studiju maģistrants Ēriks Vilsons un lektore Sandra Okuņeva. Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms, kurš strādā ar tekstu atlasi, uzsver: „Aspazija un Rainis gan savā domāšanā, gan mākslinieciskajās izpausmēs bijuši un joprojām ir nacionāli savdabīgi un arī ļoti eiropeiski. Abu dzejnieku kultūrpatriotiskā pārliecība, gadiem ritot, ne tikai nezaudē savu nozīmi sabiedrības attīstībā, bet kļūst arvien aktuālāka. Jo: „Demokrātijai kultūra ir iekšējā būtība...” (Rainis). Aspazijas un Raiņa vērienīgās idejas var pamudināt arī mūsdienu cilvēku pārdomāt kā par savas dzīves prioritārajām vērtībām, tā par tautas un valsts attīstības ceļu un mērķiem.”   
Liepājas Universitātes vestibilā būs skatāma Dizaina, Fotomākslas un Jauno mediju mākslas studentu darbu izstāde, kā arī tiks piedāvāta iespēja nobaudīt Dabas un inženierzinātņu fakultātes piedāvāto tēju ar pārsteigumu! Savukārt bibliotēka piedāvās iespēju uz vietas ieskatīties Aspazijas un Raiņa grāmatās.


PROGRAMMA

koncerts Laukumā pie universitātes   

19.00 – 19.30 

THE UNIVERSE CITY

Klinta Ivika Erdmane, Linda Sausiņa, Miķelis Mažis

19.30 – 20.30 

TDK „Banga” un VPDK  „Bandzenieki” un JDK „Spārni”

20.30 – 20.50

Normunds Karpičs

20.50 – 21.05

Baiba Bite

21.05 – 21.25

Elīna Arbidāne un Eva Krastiņa

21.30 – 21.50

Sieviešu koris „Atbalss”

21.50 – 22.20

Raiņa un Aspazijas darbu lasījumi

Ēriks Vilsons un Sandra Okuņeva

22.20 – 24.00

Juris un Matīss Pavītoli

24.00 – 00.30

Toms Bokums, Sintija Pīrāga un Einārs Skuja


Universitātes vestibilā

 

  • Dizaina studiju programmas studentu darbu izstāde
  • Jauno mediju mākslas studentu darbu izstāde
  • LiepU bibliotēkas piedāvājums lasīt Raiņa un Aspazijas darbus
  • Kūpošā tēja