Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.03.2015 00:00

Liepājas Universitātē bērni rotaļājas un zīmē

Šodien Liepājas Universitātē Radošuma nedēļas ietvaros Ezerkrasta sākumskolas jaunāko klašu skolēni un pirmsskolas izglītības iestādes „Kāpēcītis” ķipari piedalījās Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes piedāvātajās citādās mācību stundās. Tajās bērni gāja rotaļās, veidoja liepu lapas, līmēja kolāžu ar savu Liepāju, zīmēja smiltīs un attīstīja fantāziju, darbojoties ar kodoskopu.

Ezerkrasta sākumskolas skolotāja Ināra Hmieļevska atzina šāda pasākuma radošo un izglītojošo nozīmi: „Tā tikai izskatās, ka bērni rotaļājas, skrien, griež un līmē. Patiesībā viņi iemācās sociālo saskarsmi, mācās kontaktēties ar svešiem cilvēkiem, uzvesties sabiedrībā un reizē iegūst iespēju radoši izpausties. Smilšu terapijas iespēja ļoti noder īpaši aktīviem bērniem. Skolā mums bija „citādā” mācību diena, un šis ir labs turpinājums.”

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes lektore Jana Grava: „Pasākumā piedalījās mūzikas, sporta, pamatizglītības un pirmsskolas izglītības topošie skolotāji un viņu pasniedzēji. Studentiem tā ir laba prakse un pasniedzēji var paskatīties uz daudzām lietām ar bērna acīm. Tas palīdz mūsu darbā!”


FOTO