Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.03.2015 00:00

Blaumaņa „Nezāle” šovakar būs skatāma Liepājas Universitātē

Šodien pulksten 16. 00 Liepājas Universitātes aktu zālē aktieris Ēriks Vilsons piedāvās monoizrādi – Rūdolfs Blaumanis „Nezāle”. Projekts ir veidots ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu sia „MT Projekts”, un ir pirmais darbs teātra projektam, kas veidots tā, lai nāktu pie skatītāja burtiskā veidā, parādot maza formāta dramaturģijas darbu. Tas ir izbraukuma teātra projekts.

Ēriks Vilsons par savu monoizrādi un izvēlēto materiālu saka tā: „Manuprāt, Rūdolfs Blaumanis ir kā labs ārsts, kas redz visu mūsu slimību vēsturi kopumā un bez emocijām ar mīlestību un skumju nopūtu, uzrāda sāpīgos punktus. Ne šausminoties, ne lieki līdzi jūtot, ne moralizējot. Man ienāca prātā, ka tā mūs varētu vērot Dievs. Un Blaumanī ir kaut kas no viņa mūžsenajām skumjām. It kā pētot un vērojot mūsu dzīvi – kas paliks pēc mums? Vai tiešām tikai nezāles un jocīgi kapu uzraksti?”

Ēriks Vilsons šobrīd ir maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” 1. kursa students, un izrāde notiek Liepājas Universitātes Zinātnes un radošuma dienu ietvaros.