Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.03.2015 00:00

Ikviens aicināts apmeklēt e-prasmju nedēļas aktivitātes

Liepājas Universitātē no 23. līdz 27. martam notiks e-prasmju nedēļa, kura Latvijā tiek organizēta „GetOnlineWeek20115” un „e – Skillsfor Jobs2015” ietvaros.

Pasākumi ir domāti dažāda vecuma skolēniem un tie norisināsies Liepājas Universitātes telpās, Kr.Valdemāra ielā 4. Pirmdien, 23. martā,  no 15.00 līdz 16.00 būs „Ievads 3D vizuālās programmēšanas valodā Kodu”, kur interesentiem būs iespēja darboties praktiski ar Kodu rīkiem.

Otrdien, 24. martā, no 15.00 līdz 16.00 jaunāko klašu skolēniem –  „Roboti un programmēšana”, kur nodarbības dalībnieki varēs izveidot nelielas robotu vadības programmas un izmēģināt tās darbībā. Savukārt vidusskolēni varēs strādāt datorklasēs, lai izveidotu mobilās lietotnes un iemēģinātu tās praksē.

Trešdien, 25. martā, no 15.00 notiks pasākums „Karjera informācijas tehnoloģiju nozarē”. Kā referenti šeit piedalīsies nozarē strādājošie uzņēmumu pārstāvji.

Par drošību interneta vidē ceturtdien Liepājas Universitātē, Lielajā ielā 14, stāstīs universitātes galvenais datortīklu administrators Kaspars Lauris.

Liepājas Universitātes studiju programmas direktors Dzintars Tomsons ir gandarīts, par iespēju nedēļas garumā iepazīstināt interesentus ar e-prasmju smalkumiem; „Dabas un inženierzinātņu fakultāte aktīvi strādā ar skolēniem, tiek organizēti dažādi pulciņi ar mērķi ieinteresēt skolēnus par programmēšanu, tehnoloģijām un eksaktajām zinātnēm. Visas mūsu nodarbības ir apmeklētas un pieprasītas, un aicinu izmantot e-prasmju nedēļas piedāvātās iespējas.”


PROGRAMMA