Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.01.2015 00:00

Liepājas Universitātē studēs studenti no Eiropas un Āzijas

Katra semestra sākumā Liepājas Universitātē (LiepU) ierodas ārzemju apmaiņas studenti, kas nolēmuši LiepU pavadīt vienu mācību semestri. Pavasara semestrī Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros LiepU studēs 6 studenti no Turcijas, Lietuvas un Vācijas, bet 2 studenti no Dienvidkorejas studijas uzsāks, pamatojoties uz bilaterālo sadarbības līgumu.


Viena studente no Sakarijas Universitātes Turcijā studijas bakalaura studiju programmā „Tūrisma vadība un rekreācija” uzsāka jau rudens semestrī un ir izlēmusi turpināt tās arī pavasara semestrī. Savukārt divas studentes no Šauļu Universitātes Lietuvā un divi studenti no Kodžaeli Universitātes Turcijā ir izlēmuši zināšanas papildināt bakalaura studiju programmā „Eiropas valodu un kultūras studijas”. Maģistra studiju programmā „Jauno mediju māksla” pavasara semestrī studentu rindas papildinās students no Bauhaus Universitātes Vācijā.


Veiksmīga sadarbība ir izveidojusies ar Dienvidkorejas universitātēm: Kyungpook Nacionālo Universitāti un Songsila Universitāti, no kurām arī šajā semestrī LiepU ieradīsies pa vienai viesstudentei, kas studēs bakalaura studiju programmā „Skolotājs” un „Biznesa un organizāciju vadība”.


Šajā semestrī Erasmus+ studiju prakses ietvaros LiepU Ārzemju sakaru daļā stažēsies studente no Turcijas.


Lai ārzemju studentus iepazīstinātu ar Liepājas Universitāti un Liepājas vidi, LiepU Studentu padome sadarbībā ar Ārzemju sakaru daļu februāra sākumā organizēs Erasmus+ apmaiņas studentu orientēšanās spēles, kas iecerēts kā interaktīvs un izglītojošs pasākums, kā arī ārzemju studentiem tiks piedāvāta ekskursija gida pavadībā pa Liepāju. Ārzemju sakaru daļa arī plāno turpināt pagājušajā semestrī iesākto kultūras vakaru tradīciju, kad katram apmaiņas studentam bija iespēja prezentēt savas valsts kultūru, valodu un tradīcijas.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji aicina Liepājas Universitātes pasniedzējus, kas strādās ar šiem studentiem, kā arī viņu nākamos kursa biedrus, būt atvērtiem un atsaucīgiem, lai kopā padarītu šo apmaiņas studentu studiju periodu mūsu augstskolā aizraujošāku!