Jaunumi:

Atpakaļ
-, 11.11.2014 00:00

Liepājā notiks starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa iWeek

Starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa iWeek notiks jau sesto gadu pēc kārtas. No 17.-23. novembrim tā rosinās uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību. Festivāls ap sevi pulcē studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Spānijas un citām valstīm. 


Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) ar vērienīgu izstādi tikko nosvinējusi septiņu gadu jubileju Liepājā, šobrīd turpina sevi prezentēt Nīderlandē notiekošajā festivālā "Media Art Friesland". Bet Liepājā sadarbībā ar elektroniskās mākslas un mediju centru E-LAB darbs turpinās pie festivālanedēļasiWeek, kas pagājušajā gadā žūrijas atzinīgi novērtēta, saņēma Liepājas Kultūras balvu. No mediju mākslas izglītības pasākuma iWeek kļuvis par nozīmīgāko un apmeklētāko mediju mākslas festivālu Kurzemē.


Šī gada iWeek sāksies ar Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijas MPLab, studentu, absolventu, pasniedzēju, mākslinieku un partneru veidotu atklāšanas pasākumu 17. novembrī pulksten 18:00 Kūrmājas prospektā 13, pagrabstāvā un pagalmā (ieeja no pagalma puses).


Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā - 18. novembrī no pulksten 11:00 līdz 15:00 notiks atvērtās darbnīcas bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Pašmāju un ārvalstu mākslinieku vadībā būs iespēja izmēģināt darbošanos ar elektroniku un dažādiem sensoriem, veidojot nelielas interaktīvas instalācijas, iemācīties izveidot alternatīvus mūzikas instrumentus un ar tiem uzstāties, piedalīties animāciju veidošanā un citās radošās aktivitātēs.


Nedēļa turpināsies ar radošajām darbnīcām topošajiem un jaunajiem māksliniekiem no 16 gadu vecuma. Pieteikšanās sāksies 14. novembrī no pulksten 14:00 iWeek mājas lapā. Vietu skaits šajās darbnīcās būs ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteiksies. Piesakoties dalībai, jārēķinās, ka darbnīcā nepieciešams piedalīties visu tās norises laiku (2-4 dienas, atkarībā no darbnīcas).Tāsvadīs Jurijs Landmans (Yuri Landman NL), Greiems Kūpers (Graham Cooper UK), Klaivs Makkārtijs (Clive McCarthy UK), Luīze Lolora (Louise Lawlor UK), Jamilla Fābere (Jamila Faber NL), Adrijs Shokers (Adri Schokker NL), Tibors Kecskess (Tibor Kecskés,HU). Darbnīcās notiks jaunu stīgu instrumentu radīšana, ķermeņa datu vizualizēšana tērpos/kartona kastēs, spontānā arhitektūra, DIY (dari pats) kultūra u.c.


Nedēļas laikā notiks mākslinieku prezentācijas, ikvakara TALK&SHOWpiedalīsies mākslinieki, pētnieki, radošo jomu speciālisti un izglītības veidotāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Ungārijas, Lielbritānijas u.c. valstīm. 20. novembra vakarā uz dalīšanos pieredzē aicinās Atvērtā Ideju telpa, kas Jauno mediju mākslas pagrabtelpās norisinās regulāri.


iWeek noslēgsies ar konferenci, darbnīcās radīto darbu izstādēm un performancēm. Atvērtās izstādes Kūrmājas prospektā 13, pagrabstāvā notiks 22. novembrī no pulksten 10:30 līdz 17:00 un 23. novembrī no pulksten 10:00 līdz 16:00.


Ik gadu starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa iWeek tiek veidota kā platforma jaunām sadarbības formām starp studentiem, lektoriem, profesionāliem māksliniekiem, dizaineriem, kā arī tas ir īstais brīdis viedokļu apmaiņai un jaunu mākslas darbu radīšanai. Tā ir arī iespēja satikties jauno mediju mākslas pazinējiem un tiem, kas par mediju mākslu līdz šim nav interesējušies.


Dalība visos pasākumos ir bez maksas.


iWeek nedēļas darba valoda būs angļu, izņemot 18. novembra aktivitātes. 


Informācija sagatavoja:

Krista Kalnarāja