Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.10.2014 00:00

Liepājas Universitātes ārzemju studenti dejo kopā ar TDK „Banga”

Vakar Liepājas Universitātes (LiepU) Tautas deju kolektīva (TDK) „Banga” mēģinājumā piedalījās LiepU studējošie ārzemju studenti no Anadolu Universitātes Turcijā, Epirus Universitātes Grieķijā, Songsilas Universitātes Dienvidkorejā un Ualikhanovas Kokšetau Valsts Universitātes Kazahstānā.


Sākumā LiepU TDK „Banga” vadītāja Kristīne Finka paskaidroja atšķirību starp latviešu skatuvisko deju un dančiem, savukārt pēc tam ārzemju studenti apguva trīs latviešu dančus „Cūkas driķos”, „Pankūkas”,  „Krakovjaku” un kadriļu. TDK „Banga” dejotāji dancināja ārzemju studentus, lai viņi precīzāk varētu iemācīties latviešu danču soļus.


Ārzemju studenti ar lielu prieku, smaidu un sajūsmu uzņēma latviešu danču soļus un dejas sniegtās emocijas. Studente Vailiqi Tsomou no Grieķijas atzīst, ka nevarēja pārstāt smaidīt un labprāt atkārtotu deju nodarbības. Students Ismail Canberk Akdeniz no Turcijas bija iepriekš redzējis latviešu tautas dejas, un tās viņam šķita  interesantas, bet sarežģītas: „Nekad nebiju domājis, ka kādreiz dejošu latviešu tautas dejas. Sākumā biju nobijies, bet, pateicoties deju skolotājai un manai deju partnerei, man izdevās. Man bija ļoti jautri un es priecājos, ka biju šajā pasākumā.”


TDK „Banga” dejotāji labprāt uzņem citu tautu viesus, lai iemācītu latviešu tautas deju soļus. Vadītāja Kristīne Finka stāsta: „Mēs lepojamies ar savas valsts kultūru un tradīcijām, tāpēc mēs vienmēr esam priecīgi tās iemācīt citu valstu viesiem, kuri spēj novērtēt viņiem sniegto bagātību. Vakardienas mēģinājums un tikšanās ar ārzemju studentiem bija izdevusies. Paldies!”


FOTO