Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.09.2014 00:00

Liepājas Universitātei tiek svinēta 60. gadadiena

19. septembrī Liepājas teātrī notika Liepājas Universitātes 60. jubilejai veltīts svinīgais forums „Liepājas Universitātei – 60. Vēstures akcenti un nākotnes izaicinājumi”. Par to, ka šī diena notiek Liepājas Universitātes zīmē liecināja gan pie augstskolas galvenās ēkas, gan pie Liepājas teātra paceltie Liepājas Universitātes karogi.

Uz svinīgo sēdi bija pulcējušies universitātes darbinieki, studenti, sadarbības partneri, Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Kultūras ministre Dace Melbārde. Ar priekšlasījumiem, stāstot par cilvēkiem, kuru mūži šo gadu laikā ir bijuši saistīti ar Liepājas Universitāti, kā arī iezīmējot ceļu, pa kuru savā attīstībā būtu jāiet, uzstājās universitātes rektors Jānis Rimšāns un administratīvais direktors Arturs Medveckis. Jubilejas reizē sumināti tika labākie darbinieki, kuri savu sirdi un intelektu ir veltījuši jaunās paaudzes izglītošanai.

Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks pasniedza Liepājas pilsētas domes Atzinības rakstus docentei Andai Kudumai, asociētai profesorei Anitai Jansonei, deju kolektīva „Banga” vadītājai Kristīnei Finkai, izdevniecības „Liepa” vadītājai Ingai Rončei un iespiedējai Nansijai Kulvanovskai, lektorei Lindai Zulmanei un lektorei Sandrai Okuņevai.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece –  Ozola savā uzrunā izvērtēja Liepājas Universitātes lomu Liepājas un Latvijas kontekstā.  Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete Ministru kabineta Atzinības rakstus pasniedza profesoram Edgaram Lāmam un profesorei Ilzei Valcei, bet Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības rakstus docentei Vairai Kārkliņai, asociētai profesorei Zandai Gūtmanei, asociētai profesorei Dinai Betherei, profesorei Alīdai Samusēvičai, docentei Olgai Glikasai, asociētai profesorei Diānai Laiveniecei, zinātnes prorektorei Ievai Ozolai un profesorei Lindai Lauzei.


Kultūras ministre Dace Melbārde Atzinības rakstus pasniedza Liepājas Universitātes profesorei Intai Klāsonei, profesoram Aldim Kļaviņam un MP laboratorijai – tās vadītājai Santai Mazikai un pētniekiem R. Šmitei un R. Šmitam.

Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā Atzinības rakstus pasniedza tās viceprezidents Juris Ekmanis un tos saņēma profesors J. Kaupužs, vadošais pētnieks Š. Guseinovs, asociētā profesore Gunta Smiltniece un vadošā pētniece Benita Laumane.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Jānis Krīgens un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības eksperte augstākās izglītības un zinātnes jautājumos Ilze Trapenciere Atzinības rakstus pasniedza Intai Genesei – Plaudei, Viktoram Eglienam, Inesei Orlovskai un Ārijai Kolosovai.

Labklājības ministrijas Atzinības rakstu saņēma profesore Anita Līdaka.

Liepājas Universitātes Goda grāmatā tika ierakstīti profesors Benedikts Kalnačs, arodbiedrības vadītāja Rita Ozola, bet Goda doktora nosaukums piešķirts Saeimas deputātei Aijai Barčai, Klaipēdas universitātes profesorei Daļai Kiseļūnaitei un Darmštates Universitātes profesoram Manfredam Glesneram. Studentu padomes izpildījumā skanēja Liepājas Universitātes himna, bet pasākuma vadītājs Edgars Pujāts klātesošajiem veltīja savu dziesmu.

Foruma noslēgumā tā dalībnieki noklausījās Liepājas simfoniskā orķestra koncertu, kurā atskaņota tika Volfganga Amadeja Mocarta iedvesmojošā mūzika.


Foto skatīt ŠEIT.