Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.03.2023 14:00

Dabas un inženierzinātņu studenti konferencē prezentē zinātniskos darbus

Ceturtdien, 23. martā, jau desmito reizi Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē notiek Studentu zinātniskā konference. Tajā studenti prezentē savus pētījumus un uzklausa nozares speciālistu informāciju par jaunāko nozarē.

Šoreiz studentus un mācībspēkus uzrunāja Liepājas IT nozares galvenā attīstītāja Agate Ambulte, stāstot par IT ekosistēmu Liepājā: “ 2027. gadā Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas aktivitātes būs gan reālajā vidē, gan virtuālajā – varat procesā iesaistīties jau tagad.”

Studentus ar iedvesmojošu vēstījumu rosināja arī “Accenture Baltic” projektu vadītājs Aigars Buncis, stāstot par tehnoloģiju tendencēm.

Studiju programmas “Informācijas tehnoloģija” direktors Dzintars Tomsons, uzrunājot klātesošos teica: “Šī konference ir noslēgums tam, kas padarīts, un starts kam jaunam – ģenerējam idejas. Tiem, kas referē, lūgums –  uzklausiet priekšlikumus, neuztveriet to kā kritiku!”

Savus zinātniskos darbus prezentēja studiju programmas “Informācijas tehnoloģija” bakalauri un maģistri, studiju programmu “Datorzinātnes”, “Viedās tehnoloģijas un mehatronika”, “Vides inovāciju tehnoloģijas” bakalauri un studiju programmas “Ekotehnoloģijas” maģistri. Kā atzina studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” direktors Uldis Žaimis: “Tēmas ir interesantas. Ceru, ka no diskusijām ar kolēģiem varat gūt jaunu ierosmi pētījumam.”

Foto ŠEIT.