Jaunumi:

Atpakaļ
Gunita Lagzdiņa-Skroderēna, 29.11.2022 10:02

LiepU studenti un absolventi pievāc balvu fondu Prozas lasījumos Ventspilī

Liepājas puses literāti atgriezušies no Kurzemes Prozas lasījumiem Ventspilī
ar pamatīgu balvu birumu, pārējos dalībniekus atstājot bezmaz bešā. Šogad tika iedibināta arī jauna balva, kas nosaukta Rakstnieku mājas kaķa vārdā.

26. novembrī Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī notika Kurzemes Prozas lasījumi, kuros uzvaras laurus plūca Liepājas puses literāti. Galveno balvu un iespēju piedalīties Prozas lasījumos Rīgā ieguva Gunta Šnipke un Ēriks Vilsons. Bet šogad iedibinātā speciālbalva, kas nosaukta par godu Rakstnieku mājas iemītniekam runcim Vatsonam, tika Janai Eglei, kura lasīja stāstu par kaķiem.

Tika pasniegtas arī citas balvas: skatītāju simpātijas izpelnījās Liepājas Universitātes Rakstniecības studiju maģistru programmas absolvente Evija Laganovska-Martukāne, Livonijas ordeņa muzeja balva tika Liepājas Universitātes Rakstniecības maģistru programmas 1. kursa studentei Ulrikai Ūpei, savukārt žurnālu “Domuzīme” savā pastkastītē turpmāk saņems Liepājas Universitātes Jauno mediju programmas studente Karlīne Jansone, bet Ventspils bibliotēkas balva tika pasniegta Ligitai Paeglei. Interesanti, ka Ligita Paegle uz pasākumu ieradās vienā autobusā ar liepājniekiem, tātad pastāv iespēja, ka tieši tur visticamāk inficējās ar uzvarētāju bacili.

Vēl Prozas lasījumos Ventspilī Liepājas pusi pārstāvēja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībnieces Aija Sarma un Gunita Boka, kā arī Rakstniecības studiju programmas studentes Inga Dreimane un Kristīne Jučkoviča. Visus morāli atbalstīja Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītāja Linda Zulmane un Liepājas Universitātes Rakstniecības maģistru programmas absolvente Ivonda Vilsone.

Kopumā Kurzemes Prozas lasījumos piedalījās 14 autori. Žūrijā šogad strādāja dzejniece Ieva Rupenheite, rakstniece Nora Ikstena, dzejnieks Jānis Vādons, Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura un tulkotāja Dace Meiere.