Jaunumi:

Atpakaļ
Maija Demitere, 24.11.2022 13:48

Sestdiena mākslai, tehnoloģijām, diskusijām un ģimenēm festivālā UPDATE

Jauno mediju, digitālās mākslas un tehnoloģiju festivālā UPDATE, šo sestdien, 26. novembrī, no pulksten 12.00 līdz 16.00 Zivju ielā 10/12, Liepājā ikvienam interesentam pieejama programma, kas paredzēta visiem ziņkārīgajiem – varēs apskatīt un piedzīvot virtuālās realitātes (VR) darbus, interaktīvas instalācijas, telpiskus skaņas mākslas darbus, jauno mediju un laikmetīgo mākslu.

Nedēļas ietvaros, no 21. novembra, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā (MPLab) un tiešsaistē notika UPDATE festivāls, kurā dalībnieki piedalījās tehnoloģijās un pētniecībā balstītas radošās darbnīcas, dalībnieki apguva mākslīgā intelekta (AI) un interaktīvu instalāciju veidošanas instrumentus, eksperimentālās fotogrāfijas tehnikas, telpiskas skaņas kompozīcijas veidošanu u.c. tēmas. Dalībnieki piedalījās arī 5 dažādās meistarklasēs, diskusijās par ekoloģiju un Eiropas nākotnes vīziju. Sestdienas programma ir noslēgums nedēļu ilgajam darbam, un dalībnieki ir gatavi prezentēt savu paveikto publikai.

Sestdiena, 26. novembris (Zivju iela 10/12). Dienas plāns:

no 12.00:

  • sarunas par permakultūras principu un ideju iekļaušanu jebkurā dārzā – sarunas mērķis ir veidot kontekstu, kāpēc festivāla un izstādes tēma ir ekoloģijas un tehnoloģiju apvienojums,
  • sarunas par tehnoloģiju izmantošanu dārzā, dārza automatizāciju, akvaponiku un hidroponiku veidošanu un izmantošanu,
  • prezentācijas un sarunas par nedēļas ietvaros paveikto – radošajās darbnīcās, meistarklasēs.

no 14.00 līdz 16.00:

  • īpašas darbnīcas bērniem un jauniešiem (nav iepriekš jāpiesakās, var pievienoties jebkurā brīdī),
  • iespēja satikt izstādes māksliniekus un apskatīt izstādes darbus.

Izstādes “Tehno / eko / sistēmas” atklāšana sestdien, 26. novembrī, pulksten 18.00 (Zivju iela 10/12)

Izstādē redzamie darbi pēta mūsdienu cilvēka attiecības ar dabu un tehnoloģijām. Būs skatāmi virtuālās realitātes darbi, mākslīgā intelekta radīti darbi, instalācijas u.c. darbi. Izstādē apskatāma arī festivāla UPDATE ietvaros radītā VR izstāde, Krišjāņa Rijnieka prototipēšanas darbnīcā radītais pilnīgi automatizētais dārzs, Kristiana Brektes darbnīcas “Kolāža un dekolāža” ietvaros radītie darbi, Mārtiņa Dāboliņa darbnīcā radītās interaktīvās sistēmas (radītas ar cables.gl).

Izstādes mākslinieki: Bartaku (FI), Maria Verstappen&Erwin Driessens (NL), Jan Georg Glöckner (DE/LT), Maija Demitere (LV), Kristīne Martinova (LV), Paula Vītola (LV).

Izstāde vaļā līdz 18. decembrim (Zivju iela 10/12, Liepāja).

Darba laiki:

otrdiena – piektdiena 15.00 – 20.00

sestdiena – svētdiena 12.00 – 18.00

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā: https://aste.gallery

Vairāk par UPDATE festivālu: update.mplab.lv/.

Piekļuve tiešsaistes notikumiem un pagājušo festivāla notikumu ierakstiem: https://ej.uz/update22.

Jautājumiem un saziņai: Maija Demitere (maija.demitere@gmail.com, 29948430).

Tā kā festivāls pulcē kopā starptautiskus māksliniekus, atsevišķi festivāla notikumi notiek angļu valodā.

UPDATE organizē Liepājas mediju mākslinieku biedrība ASTE (https://aste.gallery) un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab, https://mplab.lv). Biedrības ASTE aktivitātes 2022. gadā notiek ar Liepājas pašvaldības atbalstu nevalstiskām organizācijām un VKKF atbalstu profesionālām nevaldības kultūras organizācijām. UPDATE tapis ar Liepājas pašvaldības, Liepājas Kultūras pārvaldes, Kurzemes plānošanas reģiona, VKKF, Liepājas Universitātes un RIXC, mākslas, zinātnes, kultūras un inovācijas tīkla, atbalstu. UPDATE notikumi top EIT Community New European Bauhaus projekta “Growing Food In Liepaja” ietvaros, un to atbalsta Eiropas Savienības institūcija Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT).