Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 30.09.2022 13:46

Jaunie zinātnieki diskutē par radošumu un inovācijām izglītībā

Trīs dienas, no 28. līdz 30. septembrim, Liepājas Universitātē notika pētnieku skolas projekta “Pētniecība izglītībā starpkultūru, radošuma un inovāciju jomā” pasākumi, kuru rīkoja Izglītības zinātņu institūts un Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.

Atklāšanas pasākumā klātesošos uzrunāja zinātnes prorektore Ieva Ozola, uzsverot Baltijas valstu sadarbības nozīmi: “Izglītības zinātnes, kas ir projekta uzmanības centrā, ir viens no Liepājas Universitātes trīs stratēģiskajiem virzieniem. Jaunie zinātnieki šeit var iegūt ne tikai tik vajadzīgās zināšanas, bet arī kontaktus, kas ir tik svarīgi jaunajiem zinātniekiem.”

Daba gaitā jaunie zinātnieki klausījās profesoru Betinas Heinrihas, Jirgena Rotlaufa (Vācija) un Vakara Bernotas (Lietuva) lekcijas, iepazinās ar maģistrantu un doktorantu pētījumu tematikām. Noslēguma seminārā notika starpdisciplināru projektu ideju grupas prezentācijas par starpkultūru izglītību, dizaina un arhitektūras mijattiecībām ilgtspējai un radošajām idejām ilgtspējas ieviešanai vidējā un augstākajā izglītībā.

Projekta dalībnieki apmeklēja mašīnbūves un nerūsējošā tērauda apstrādes uzņēmumu Klaipēdā, kā arī Liepājas Universitātē atklāja Igaunijas kompānijas rīkoto plakātu izstādi “Latviešu mūsdienu plakāts”.

Foto ŠEIT.