Jaunumi:

Atpakaļ
Agata Babina, 27.09.2022 14:36

Liepājas Universitātē notiek Eiropas valodu nedēļa

Kopš 2001. gada  26. septembrī  Eiropā tiek svinēta  Eiropas Valodu diena. Liepājas Universitātē Valodu dienas pasākumi notiek šogad no 26. līdz 29. septembrim.

Valodu dienas pasākumi sākās jau pirmdien, 26. septembrī, ar lekciju spāņu valodā par dzejnieku Frederiko Garsiju Lorku (Frederico Garcia Lorca).  Pēc tam tika rādītas mākslas filmas studentiem spāņu un vācu valodā ar angļu valodas subtitriem. Otrdien, 27. septembrī, studiju programmas “Eiropas valodu un kultūru studiju” studenti pārbaudīs savas zināšanas par Eiropas valodām interaktīvajā “Kahoot” viktorīnā, kā arī kopā ar docētājiem lasīs īsos prozas darbus un dzejoļus franču, spāņu un vācu valodā.

Trešdien, 28. septembrī, pulksten 16.00 būs iespēja noskatīties filmu franču valodā ar angļu valodas subtitriem. Šīs nedēļas noslēguma pasākums notiks ceturtdien, 29. septembrī, pulksten 14.00 4. stāva zālē, un Londonas universitātes lektors un neformālās izglītības docētājs Gabriels Vivass Martiness (Gabriel Vivas Martínez) vadīs interaktīvu lekciju “Valoda un ķermenis” studentiem un citiem interesentiem.

Esiet aicināti piedalīties Eiropas Valodu nedēļas pasākumos Liepājas Universitātē!