Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.08.2022 11:30

LiepU studenti demonstrē savus izgudrojumus pasākumā “Summer Un-rest”

Saulainā un karstā piektdienas pievakarē Liepājas pludmalē IT Waffle Meetup aicināja uz tikšanos IT nozares speciālistus pasākumā “Summer Un-rest”.

Liepājas Universitāti pasākumā pārstāvēja Dabas un inženierzinātņu fakultātes un studiju programmas “Jauno mediju māksla” studenti un pasniedzēji.

Topošie mehatroniķi prezentēja savus izgudrojumus. Studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” 3. kursa students Sebastians Štāls-Aploks iepazīstināja klātesošos ar mūzikas instrumentu “Teramins”:  “Šis ir viens no grūtāk apgūstamajiem instrumentiem un tiek kontrolēts ar radioviļņu izmaiņām. Stāstu arī par ar mākslīgo intelektu darbināmo rokas protēzi, pie kuras vēl strādāju. Tai ir jau atrasti interesenti un par ieviešanu domā Rīgas Stradiņa slimnīcas ortopēdi.”

Dabas un inženierzinātņu fakultātes laborants Andrejs Kukuškins demonstrēja savu izgudrojumu – vides monitoringa laivu, ar kuras palīdzību ūdens akvatoriju apsaimniekotāji var mērīt ūdens temperatūru, dziļumu, dzidrumu, oksidāciju, cietvielu daļiņas un Ph līmeni.

Jauno mediju mākslas mākslinieki piedāvāja ieskatīties studentu radītajā virtuālajā realitātē un klausīties Liepājas Universitātē radīto skaņas mākslu. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Anna Priedola interesentiem labprāt stāstīja par to, kā skaņas māksla atšķiras no mūzikas.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone ir pārliecināta, ka dalība šādos pasākumos ir nepieciešama: “Pirmkārt, te vienkopus ir tie, kas darbojas IT jomā, var dalīties ar savu  pieredzi un rast jaunas idejas. Otrkārt, tā ir iespēja par to, ar ko nodarbojies stāstīt citiem un iedvesmot tos, kas vēl nav IT nozarē.”

Foto ŠEIT.