Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.05.2022 16:36

Sadarbība ar Santodomingo Tehnoloģiju institūtu tiek plānota arī doktorantūras studijās

Šajās dienās Liepājas Universitātē notiek Starptautiskā nedēļā, kurā viesi no desmit valstu augstskolām iepazīst Liepāju un Liepājas Universitāti.

Šodien rektore Dace Markus un studiju prorektore Māra Zeltiņa tikās ar delegāciju no Santodomingo Tehnoloģiju institūta (Dominikānas Republika) – Ivanu Emilio Himenezu Duranu (Ivan Emilio Jumenez Duran), Angeliku Mariju Rodrigesu Benkosmi (Angelica Maria Rodriguez Bencosme) un Solanžu Bonillu Dvarti (Solhanlle Bonilla Duarte).

Viesi pauda prieku par redzēto Liepājā: “Bijām gatavi ieraudzīt mazu augstskolu ar reģionālu nozīmi, bet ieradāmies starptautiski atzītā un nozīmīgā universitātē.” Dominikānas pārstāvji atzinīgi novērtēja transporta sistēmu Liepājā, sakot, ka viņu zemē tā ir problēma. Runājot par turpmāko sadarbību, tā tika iezīmēta vides ilgtspējas un mehatronikas jomā, turklāt visu trīs līmeņu studijās, tai skaitā arī doktorantūrā.

Šā gada sākumā Dominikānas Republikā Santodomingo Tehnoloģiju institūtā lekcijas lasīja Māra Zeltiņa, un par sadarbības iespējām runāja Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļas vecākā referente Sintija Leigute, kura saka: “Mums ir svarīgi strādāt pie kopīgiem pētījumiem, piedalīties kopīgi zinātniskajās konferencēs un veidot starptautisko studentu un vieslektoru apmaiņu.”

Foto ŠEIT.