Jaunumi:

Atpakaļ
Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība, 11.05.2022 12:27

Aicinām pieteikties stipendijai

Vācijas Bundestāgs ari 2023. gada piešķirs starptautiskas parlamentārās stipendijas (IPS) jaunajiem augstskolu absolventiem, kuri interesējas par politiku. Programma sāksies 2023. gada 1. martā un beigsies 2023. gada 31. jūlijā. Tajā piedalīsies aptuveni 120 dalībnieki no 50 valsītim, un tā galvenokārt ietvers 15 nedēļu ilgu darbu kāda Vācijas Bundestāga deputāta birojā. To papildinās Vācijas Bundestāga un politisko fondu organizēti semināri un informatīvie pasākumi. Turklāt dalībnieki tiks uzņemti Berlīnes Humbolta universitātē kā tā sauktie programmas studenti un var apmeklēt mācības arī divās citās Berlīnes universitātēs.

Priekšnoteikumi uzņemšanai ir Latvijas pilsonība, pabeigta augstākā izglītība un ļoti labas vācu valodas zināšanas. Programmas uzsākšanas brīdī pretendents vēl nedrīkst būt sasniedzis 30 gadu vecumu. Profesionālajam mērķim jābūt darbam valsts dienestā vai cita veida iesaistei savas valsts sabiedriskajā dzīvē, piemēram, plašsaziņas līdzekļos, politiskajās partijās, asociācijās vai universitātēs.

IPS dalībnieki saņem ikmēneša stipendiju 500,00 eiro apmērā no Vācijas Bundestāga līdzekļiem. Papildus tiek segtas veselības, nelaimes gadījumu un civiltiesiskas atbildības apdrošināšanas izmaksas. Turklāt tiek nodrošināta bezmaksas izmitināšana un atlīdzināti ceļa izdevumi uz Berlīni un atpakaļ.

Vēstniecība pieņems pieteikumus līdz 2022. gada 31. jūlijam. Papildu informācija atrodama Vācijas Bundestāga tīmekļa vietnē www.bundestag.de/ips vai vēstniecības tīmekļa vietnē www.riga.diplo.de