Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 09.05.2022 15:44

Liepājas Universitātē sākas Starptautiskā nedēļa

Šodien Liepājas Universitātē sākās un līdz 12. maijam ilgs tradicionālā Starptautiskā nedēļa, kurā pulcējās sadarbības partneri no 10 valstu augstskolām, lai lasītu atklātās lekcijas studentiem, pārrunātu un diskutētu par sadarbības formām un iespējām, iepazītu viens otru un Liepāju.

Atklāšanas sēdē klātesošos sveica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus. Studiju prorektore Māra Zeltiņa vēlēja izzināt gan Liepājas Universitāti, gan Liepājas pilsētu, kura šobrīd ir Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 kandidāte. Tālāk darbs ritēs trīs darbnīcās, kurās tās dalībnieki runās par pieredzi, darbojoties Erasmus+ projektos, uzklausīs kolēģu paveikto un prezentēs savu veikumu.

Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos Ērika Lauberga atzīst, ka šādu tikšanos pievienotā vērtība ir ļoti liela: “Studentiem, kuri netiek mobilitātēs, šī ir iespēja dzirdēt ārzemju vieslektoru lekcijas. Mēs varam viens no otra mācīties, bieži vien vienošanās par nākotnes projektiem notiek tieši šādos pasākumos. Turklāt, iepazīstot vienam otru klātienē, ir vieglāk sadarboties.”

Starptautiskās nedēļas viesiem ir sagatavota arī bagātīga kultūras programma ar iespēju iepazīt pilsētu, apmeklēt Karostu un jaunatklāto interjera muzeju Liepājā.

Foto ŠEIT.