Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 09.05.2022 10:44

Atgriežamies Muzeju naktī

Pēc divu gadu pārtraukuma Liepājā ir atgriezusies Muzeju  nakts un neiztrūkstoši tajā –  arī Liepājas Universitātes dalība.

14. maijā pulksten 19.00 sākums pie Liepājas Universitātes ar TDK “Banga” un “Bandzenieki” koncertu. Šoreiz Liepājas Universitātes kolektīviem pievienosies viņu draugi – RSU TDK “Ačkups”, Klaipēdas Universitātes TDK “Vytines”, Klaipēdas pilsētas TDK “Velunga”, Līgatnes novada vidējās paaudzes deju kolektīvs “Zeperi”. TDK “Banga” un VPDK “Bandzenieki” vadītāja Kristīne Kārkliņa saka: “Esam piederīgi savai universitātei un savai pilsētai. Dejosim pilsētas sirdī līdzās savai Gaismas pilij. Aicinām būt ar mums!”

Pulksten 21.00 pie Liepājas Universitātes muzicēt sāks Liepājas “pop/rok skolas” audzēkņi, kuru menedžeris Normunds Karpičs saka: “Mūsu audzēkņiem tā ir iespēja uzstāties uz skatuves, pieredze un emocijas. Muzeju nakts ir liels kultūras pasākums, tāpēc esam nolēmuši piedalīties. Turklāt universitāte ir zīmīgs objekts – tā atrodas pašā pilsētas centrā, es esmu šīs universitātes absolvents.” Uzstāsies piecas “pop/rok skolas” grupas, kuru dalībnieku vecums ir no 13 līdz 30+ gadiem.

Muzeju nakts apmeklētāji ir laipni aicināti iegriezties arī Liepājas Universitātes 1. stāva vestibilā, kur viesus gaidīs studentu un pasniedzēju darbi – būs iespēja klausīties jauno mediju skaņas mākslas darbus un video, aplūkot dizaina studentu paveikto un kopā ar mākslinieci Guntu Krastiņu pašiem iemēģināt roku gleznošanas pamatos. Liepājas Universitātes eksakto zinātņu pārstāvji rādīs ko dara ar mākslīgo intelektu.

Bērniem iespēju darboties ar gaismas kasti piedāvās jaunie pedagogi, kā arī bērniem vecumā no 2 līdz 8 gadiem jaunie logopēdi ļaus ieskatīties, kas notiek Montesori pedagoģijas kabinetā. To, kā studē Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studenti, varēs redzēt fotogrāfijās.

Pulksten 19.20 no Liepājas Universitātes ēkas Lielā 14 velo novietnes startēs velo brauciens uz Redanu Karostā, lai iepazītu tā Muzeju nakts piedāvājumu. Velobraucējus uz Redanu pavadīs Liepājas Universitātes Studentu padomes dalībnieki.