Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.02.2022 10:15

Absolventu stāsti: “Laiks, kad ar iegūtu profesiju pietika visam mūžam, ir pagājis, ir jāpapildina zināšanas.”

Nils Kuncītis

Liepājas Universitātē ieguvis bakalaura grādu studiju programmā “Vēstures un sociālo zinību skolotājs” un maģistra grādu studiju programmā “Karjeras konsultants-sociālais pedagogs”. Šobrīd studē, lai iegūtu vēl vienu maģistra grādu.

“Pirmo reizi nonācu LiepU (tad vēl Liepājas Pedagoģijas akadēmija) tādēļ, ka man vienmēr patikusi vēsture kā zinātne un, mācoties Liepājas 1. vidusskolā (tagad Liepājas Valsts 1. ģimnāzija), sapratu, ka vēlēšos šajā jomā izglītoties arī tālāk. Tā kā esmu liepājnieks, un šī pilsēta man vienmēr bijusi mīļa, izšķīros par mācībām Liepājā.

Mācības skolotāju programmā paskrēja visai ātri, jo toreiz vēl bijām samērā daudz katrā virzienā – “vēsturniekus” absolvējām kādi astoņi vai desmit. Tiesa, manā absolvēšanas gadā uznākusi dižķibele mani nenoveda pie darba skolā, bet turpmākos astoņus gadus nostrādāju valsts pārvaldē, esot dažādos amatos Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Kolēģi bija lieliski, un arī darbs kaulus nelauza, taču ar laiku sapratu, ka ir nepieciešams kas cits.

Man vienmēr ir šķitis, ka ir jāmainās pašam, lai dzīve mainītos – pats no sevis nekas nenotiks, tāpēc sapratu, ka ir pienācis laiks maģistra grāda iegūšanai. Tajā brīdī saprātīgs turpinājums bija studijas “karjeristos”, turklāt programmas direktore Ilze Miķelsone bija lielisks cilvēks, kas palīdz iedvesmoties un sasniegt izvirzītos mērķus. Jau mācību laikā saņēmu piedāvājumu izmēģināt spēkus Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (LMMDV) un šo lēmumu ne mirklī neesmu nožēlojis. Lai gan darbs kopā ar radošiem kolēģiem un spējīgiem audzēkņiem manu dzīvi apgrieza kājām gaisā, tas ir devis nenovērtējamu pieredzi un spilgtus emocionālus brīžus, kuri bez mācībām Liepājas Universitātē nebūtu bijuši iespējami.

LMMDV strādāju kā karjeras konsultants un vēstures skolotājs, kā arī uzturu skolas sociālos tīklus un esmu audzēkņu pašpārvaldes koordinators, palīdzot veidot saikni starp aktīvākajiem audzēkņiem un skolas administrāciju. Pašlaik cenšos attīstīt savu radošo potenciālu turpinot izglītoties Liepājas Universitātes maģistra studiju programmā “Radošā rakstniecība”, mācības šajā brīžiem attālinātajā procesā ir visai grūtas, jo nākas visu apvienot ar darbu LMMDV. Tomēr ir jāsaprot, ka laiks, kad ar reiz iegūtu profesiju pietiks visam mūžam, ir pagājis un lai uzturētu sevi garīgā tonusā, ir jāpapildina savas zināšanas. Tas ir sevišķi svarīgi, lai turētu līdzi mūsu aktīvajiem jauniešiem.

Brīvajos brīžos esmu kopā ar ģimeni, kā arī cenšos atrast mazliet laika lasīšanai, muzicēšanai (amatieru līmenī spēlēju perkusijas) un ik pa laikam piedalos erudīcijas spēlēs Liepājā. Vasarā patīk laivot.”