Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.01.2022 15:52

LiepU pētnieces Vēsmas Lēvaldes raksts lasāms krājumā “Kroderdienas+”

Klajā ir nācis rakstu krājums “Kroderdienas+”, kurā ir lasāma arī Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētnieces Vēsmas Lēvaldes publikācija.

Vēsma Lēvalde stāsta: “Mans raksts ir par Oļģertu Kroderu kā publicistu – tāds aspekts Krodera kontekstā līdz šim vēl nav pētīts. Periodikā ir atrodamas vismaz sešdesmit publikācijas, kuru autors ir Kroders – izrāžu recenzijas, teorētiski raksti par teātra mākslu, parādās arī Krodera pilsoniskā pozīcija. Starp citu, savas profesionālās darbības pirmajā desmitgadē Oļģerts Kroders pats ir rakstījis anotācijas saviem iestudējumiem.”

Rakstu krājumā ir ne tikai latviešu, bet arī lietuviešu un igauņu pētnieku raksti, kuri stāsta par Krodera laikabiedriem. Šobrīd rakstu krājums “Kroderdienas+” ir iznācis drukātā formā, bet ir gaidāma arī digitālā versija. Rakstu krājuma “Kroderdienas+” izdevējs ir Latvijas Teātra darbinieku savienība, krājuma idejas autore, zinātniskā redaktore – Ieva Rodiņa, projekta vadītāja un redaktore – Lauma Mellēna-Bartkeviča, māksliniece – Ieva Upmace.