Jaunumi:

Atpakaļ
Liepājas Universitāte, 21.01.2022 11:41

Drošības protokols pandēmijas laikā

  1.  APSTIPRINĀT ar 2022.gada 24.janvāri protokolu Liepājas Universitātes Drošības Protokols Covid-19 pandēmijas laikā”, turpmāk - Protokols. 
    Pamats: Ministru kabineta 2021.gada 9.oktobra rīkojums Nr.720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un 2021.gada 28.septembra Ministru kabineta noteikumi Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.
  2. ATZĪT par spēku zaudējušu 2021.gada 13.novembra rīkojumu Nr. 67 – v “Par darba režīma un studiju procesa organizēšanu”.
  3. UZDOT LiepU struktūrvienību vadītājiem nodrošināt Protokola nosacījumu realizēšanu savas kompetences ietvaros.
  4. UZDOT Sabiedrisko attiecību daļai ievietot informāciju par Protokolu LiepU mājaslapā un Facebook.
  5. UZDOT ar Protokolu iepazīstināt:
    1. Kvalitātes vadības sistēmas vadītājam – LiepU darbiniekus elektroniski;
    2. dekāniem – studējošos;
    3. Starptautisko attiecību daļai – ārvalstu studējošos;
    4. Saimniecības daļai – telpu nomniekus, LiepU esošos kafijas un pārtikas tirdzniecības automātu īpašniekus un SIA “O.A.G. Projekti”;
    5. Mūžizglītības nodaļai – organizēto pasākumu vadītājus un dalībniekus;
    6. struktūrvienību vadītājiem – savā pakļautībā esošos darbiniekus.

      Par darba režīma un studiju procesa organizēšanu
       
  6. NOTEIKT, ka no 2022. gada 24. janvāra līdz 28. februārim:
    1. studiju process (ieskaitot mūžizglītības kursu/semināru īstenošanu) pēc iespējas notiek attālināti, izņemot tādas nodarbības, kuras nav iespējams pārcelt vai realizēt attālinātā režīmā;
    2. darbs LiepU tiek organizēts daļējā klātienes režīmā - amata pienākumus pildot attālināti vai klātienē maiņās, pēc iespējas mazinot vairāku darbinieku atrašanos vienā darba kabinetā vienlaicīgi;
    3. struktūrvienību vadītāji, organizējot daļēju klātienes režīmu saskaņā 6.2.punktu, nodrošina darbu nepārtrauktību;
    4. LiepU sanāksmes tiek organizētas attālinātā režīmā;
    5. LiepU iekštelpās netiek organizēti klātienes pasākumi, izņemot izlaidumi, kas tiek organizēti kā individuāla diploma saņemšana svinīgos apstākļos 1.stāva foajē.
  7. NOTEIKT šādus ēku darba laikus:
    1. no 2022. gada 24. janvāra līdz 28. februārim ēkas Lielā ielā 14 un Kūrmājas prospektā 13 ir atvērtas darba dienās no plkst. 8.00 līdz 19.00;
    2. no 2022. gada 24. janvāra līdz 28. februārim ēkas Lielā ielā 14 un Kūrmājas prospektā 13 sestdienās vai darba dienās pēc 19.00 tiek atvērtas tikai pēc savlaicīga (vismaz divas dienas iepriekš) rakstiska pieprasījuma Saimniecības daļā atbilstoši 11.2. punktā noteiktajam, vai pēc telpu nomnieku pieprasījuma.
  8. Turpmākais akadēmiskais process LiepU var tikt izmainīts un plānots atbilstoši epidemioloģiskā stāvokļa radītajiem apstākļiem un sabiedriskās drošības prasībām.
  9. NOTEIKT no administrācijas puses darba aizsardzības speciālistu par LiepU atbildīgo personu, kura koordinē noteikto prasību ieviešanu un uzraudzību un informē nodarbinātās personas un studējošos par minēto procesu.
  10. UZDOT šveicariem veikt Covid-19 sertifikātu, testu un personas apliecinošu dokumentu pārbaudi ēkā ienākošajām personām.
  11. UZDOT Saimniecības daļas vadītājai A.Pirktiņai:
    1. organizēt un kontrolēt telpu dezinfekciju un uzkopšanu atkarībā no telpu noslodzes/ studiju procesa organizācijas;
    2. nepieciešamības gadījumā nodrošināt ēku pieejamību (pēc struktūrvienību vadītāju argumentēta pieteikuma saņemšanas e-pastā: dvs@liepu.lv) citos laikos;
    3. nodrošināt tos LiepU darbiniekus ar medicīniskajām sejas maskām vai respiratoriem bez vārsta ar drošības pakāpi FFP2 – FFP3 vai KN95, kas savus darba uzdevumus nevar pildīt attālināti, un kuriem darba uzdevumi liek atrasties iekštelpās kopā ar vairāk kā vienu cilvēku.