Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.01.2022 14:33

Studentiem sākas lekciju kurss par lībiešu valodu un kultūru

Uzsākot jauno gadu, Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studiju programmas “Kultūras vadība” 2. kursa studentiem ir izveidots jauns lekciju kurss “Lībiešu valoda un kultūra”.

Sarunas par šāda kursa iekļaušanu programmā aizsākās jau aizvadītā gada vasarā, kad uzrunāts tika līvu valodnieks, tulks, dzejnieks un Lībiešu kultūras centra vadītājs Valts Ernštreits, kurš ir Tartu universitātes pētnieks un pasniedzējs.

Studiju programmas “Kultūras vadība” direktors Uldis Drišļuks atzīst: “Kultūra nešaubīgi ir mūsu bagātība, un lībieši ir mūsu kaimiņi Kurzemē, par kuriem zināšanas var tikai bagātināt topošos kultūras speciālistus. Turklāt iepazīt lībiešu kultūru tāda speciālista kā Valts Ernštreits vadībā ir pagodinoši, un pasniedzējs ir gatavs vadīt arī bakalaura darbus, ja kāds no studentiem to izvēlēsies to rakstīt šajā jomā.”

Studiju programmas “Kultūras vadība” studente Laura Plēpe saka: “Lībiešu valoda un kultūra ir svarīga Latvijas vēstures un kultūras identitātes daļa. Godīgi jāatzīstas, šobrīd es par to zinu ļoti maz un man ir prieks, ka šajā studiju kursā varēšu uzzināt to, kas man noderēs arī kā topošajam kultūras speciālistam.”