Jaunumi:

Atpakaļ
Madara Daudziņa-Šuktere, 05.11.2021 11:09

Studenti saņem atbalstu pētniecības projektu konkursā

Ir noslēdzies ikgadējais Liepājas Universitātes Studentu pētniecības projektu konkurss, kura mērķis ir sekmēt studentu iesaistīšanos zinātniskajās aktivitātēs, veicināt jaunrades un pētniecības projektus, kā arī studentu līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.

Studentu pētniecības projektu konkurss norisinās jau septīto gadu. Šajā gadā tika saņemti seši Dabas un inženierzinātņu fakultātes studentu pieteikumi. Iepazīstoties ar studentu pētniecības projektu pieteikumiem un mutvārdu prezentācijām, kā arī ņemot vērā projektu idejas, to aktualitāti un akadēmisko vērtību, konkursa žūrija nolēma finansiāli atbalstīt visus iesniegtos pētniecības projektus. Konkursa žūrijas locekļi ir vienisprātis, ka šī gada pieteikumi bija patiesi inovatīvi, turklāt visi saistīti ar universitātes pētniecības tēmām inženierzinātņu nozarē. Liepājas Universitātes zinātnes prorektore, žūrijas komisijas priekšsēdētāja Ieva Ozola uzsver, ka šā gada projektu konkursā vairāk nekā iepriekš bija redzama saikne ar studentu iepriekš veiktajiem darbiem LiepU projektos.

Finansējumu saņēma “Viedās tehnoloģijas” 1. un 2. kursa studenti – Jānis Mackus projektam “Komunikācijas tehnoloģijas robotu grupas darba koordinācija”, Andrejs Kukuškins projektam, kura mērķis ir izgatavot bezpilota zemūdens transportlīdzekli ūdenstilpju datu iegūšanai, Sebastians Štāls-Aploks Rokas protēzes izstrādes projektam un Jānis Dunkers mitruma kondensācijas iekārtas izveidei, kā arī “Vides inovāciju tehnoloģijas” 2. kursa studente projektam “Pārtikas produktu dehidratācijas dinamikas izpēte” un maģistra studiju programmas “Ekotehnoloģijas” 1. kursa studente Sintija Ozoliņa projektam, kurš paredz jūras aļģu izmantošanu papīra ražošanā.

Sintija Ozoliņa jau vairākus gadus aktīvi piedalās pētniecības projektu konkursā. “Ir vērts piedalīties studentu pētniecības projektu konkursā. Ja studentam ir pētniecības ideja, kurus viņš vēlas attīstīt, bet trūkst finansiālu resursu tās realizēšanai, tad šis konkurss dod iespēju realizēt projektu, sniedzot finansiālu atbalstu. Tāpat dalība konkursā attīsta prezentēšanas prasmes, pētniecības ideju un plānotās aktivitātes prezentējot konkursa žūrijai,” komentē Sintija. Attēlā redzams papīra gatavošanas process no jūras aļģēm, kura turpmākai attīstībai un izpētei ir iegūts līdzfinansējums no LiepU.