Jaunumi:

Atpakaļ
Dace Markus, 19.10.2021 11:34

LiepU vadība apmeklē Vītauta Dižā universitāti

Pāris dienas pirms mājsēdes un attālinātā darba pasludināšanas arī augstskolu personālam Latvijā, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, zinātnes prorektore Ieva Ozola un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Linda Pavītola viesojās Vītauta Dižā Universitātē (VDU) Kauņā.

Tikšanās, prezentācijas un diskusijas ritēja ļoti rezultatīvi, jo Lietuvā ir pieredze gan augstskolu padomju ieviešanā un kļūdu labošanā šajā jomā, gan iekļūšanā vienā no Eiropas universitāšu aliansēm, gan arī faktā, ka tagad arī Lietuvas Edukoloģijas universitāte ir iekļauta Vītauta Dižā universitātes sistēmā, izveidojot to kā izglītības akadēmiju un stiprinot skolotāju izglītību Lietuvā. Tikšanās bija gan ar universitātes rektoru un prorektorēm, gan atsevišķi ar izglītības zinātņu speciālistiem un ar valodniecības speciālistiem.

Ideju ir daudz, piemēram, par kopīgas divu universitāšu konferences organizēšanu izglītības zinātnēs, organizējot konferencē publiskoto rezultātu publicēšanu VDU izdevumos “Pedagogika” un “Sustainable multilingualism” (abi Scopus datu bāzē), par ciešāku studentu apmaiņu studentu praksēs, par doktorantu stažēšanos, kopīgu sociolingvistisku zinātnes projektu organizēšanu par Lietuvas-Latvijas pierobežas jautājumiem, par Latvijas pieredzi bilingvālās izglītības iedzīvināšanā un tās popularizēšanu Lietuvā. Liepājas Universitātes delegācija iepazinās ar augstākās izglītības iestāžu tipoloģiju Lietuvā, kas ir atšķirīga no Latvijas jaunās sistēmas. Vasarā Lietuvas kolēģi tiek gaidīti Liepājā.