Jaunumi:

Atpakaļ
Uldis Zupa, 08.10.2021 14:30

No 11. oktobra klātienes studiju procesā drīkstēs piedalīties ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem

Pirmdien, 2021. gada 11.oktobrī, stājas spēkā MK noteikumi Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas nosaka, ka augstskolas darbojas epidemioloģiski drošā vidē.

No pirmdienas, 11.oktobra, klātienes izglītības procesā Liepājas Universitātē drīkst piedalīties tikai personas, kurām ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un kuras to uzrāda par izglītības procesa īstenošanu atbildīgajai personai.

Ja personai ir objektīvs ar veselību saistīts iemesls atlikt vakcināciju pret Covid-19 uz noteiktu laiku, personas ģimenes ārsts vai ārstējošais ārsts nodrošina personas slimības gadījuma izskatīšanu klīniskās universitātes slimnīcas konsīlijā, kas sniedz atzinumu par nepieciešamību atlikt personas vakcināciju pret Covid-19 un norāda termiņu vakcinācijas atlikšanai. Šīm personām netiek piemērota prasība būt pilnībā vakcinētam darba pienākumu veikšanai vai dalībai klātienes studiju procesā un personas šajā laikposmā uzrāda testēšanas sertifikātu, ko apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

Ņemot vērā epidēmijas izplatīšanos un straujās normatīvo aktu izmaiņas, kas var ietekmēt studiju procesu, aicinām rūpīgi sekot līdzi jaunumiem Liepājas Universitātes mājas lapā un sociālajos tīklos.