Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.10.2021 10:54

Liepājas Universitāti iepazīst Francijas vēstniece Latvijā

Šodien, 8. oktobrī, Liepājas Universitāti apmeklēja Francijas vēstniece Latvijā Aurēlija Ruajē-Gunēna (Aurélie Royet-Gounin) ar pavadošajām personām un tikās ar Liepājas Universitātes rektori Daci Marku. Sarunā piedalījās arī universitātes franču valodas pasniedzējs docents Oļegs Beļajevs.

Sarunas gaitā vēstniece tika iepazīstināta ar Liepājas Universitātes darbību, akcentu liekot uz sešām sadarbības universitātēm Francijā, lepojoties ar pilna laika studentu, kurš šobrīd studē Liepājas Universitātē un stāstot par iespēju Liepājas Universitātē citu Eiropas valodas vidū apgūt arī franču valodu. Francijas institūta Latvijā direktore Veronika Disosuā (Veronique Dussaussois) vērsa uzmanību uz to, ka vienmēr varam vēlēties vairāk studentu, kuru izvēle ir apgūt franču valodu.

Abas puses pārrunāja Liepājas Universitātes šī gada labos uzņemšanas rezultātus, kā arī to, kā pandēmija ietekmē studiju procesu. Vēstniece interesējās, no kurām valstīm ir universitātes ārzemju studenti, kuras ir populārākās studiju programmas, kuras izvēlas ārzemnieki. Savukārt no savas puses Aurēlija Ruajē-Gunēna piedāvāja sadarbību ar franču valodas viespasniedzējiem.

Šajā reizē vēstniece tikās arī ar Eiropas valodu studiju studentiem, kuriem lasīja lekciju. Par iespēju tikties ar Francijas vēstniecības pārstāvjiem izteicās Liepājas Universitātes doktorantūras students - Mzwandile Wiseman Zulu no Kvazulu Natal Universitātes Dienvidāfrikā: "Esmu pārsteigts, cik viegli un brīvi jauniešiem Latvijā ir iespēja tikties ar tik augsta līmeņa diplomātiem. Dienvidāfrikā studentiem nekad nebūtu šāda iespēja. Prieks redzēt, cik ļoti vienoti šeit, Latvijā, ir cilvēki no Eiropas Savienības valstīm."