Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 29.07.2021 14:19

Uzņemam Marijampoles Lietišķo zinātņu universitātes rektori

Ceturtdien, 29. jūlijā, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, Pedagoģijas un sociālā darba dekāne Linda Pavītola un Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere tikās ar Marijampoles Lietišķo zinātņu universitātes rektori Ali Murauskieni un Izglītības un sociālā darba fakultātes prodekāni Odetu Gluoksnīti.

Kā uzsvēra viesi – viņu uzdevums šoreiz nav parakstīt kādus sadarbības dokumentus, bet vienoties par to, kas mums ir kopējs un kādas iespējas paveras sadarbībā. Abas puses iepazīstināja viena otru ar savu universitāšu studiju programmām un secināja, ka laba sadarbība  var veidoties ar Pedagoģijas un sociālā darba fakultāti, jo tāda ir abās universitātēs. Diskusija izvērtās par pirmsskolas skolotāju divgadīgo apmācību. Protams, ka sarunas ritēja arī par attālināto mācību pieredzi un izglītības darbinieku vakcinācijas  nepieciešamību.

Īpaša sarunas daļa tika veltīta augstskolu reformai. Lietuvā tāda ir veikta jau agrāk, un kā apgalvoja Ali Murauskiene: “Pie mums tika veikta augstskolu kosolidācija (piemēram, Viļņas universitāte tika apvienota ar Šauļu universitāti), konsolidācijas pirmā stadija aizritēja veiksmīgi, bet otrā nav skaidra un ir iestājies zināms haoss.”

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus taujāja kolēģēm par universitāšu padomju darbību, uzzinot, ka Lietuvā ir mainīta sākotnējā kārtība un šobrīd padomēs plašāk ir pārstāvēts universitāšu iekšējais personāls, jo pieaicinātie nepārzināja Lietuvas izglītības sistēmu.

Liepājas Universitāte un Marijampoles Lietišķo zinātņu universitāte vienojās par sadarbību starptautiskajās praksēs, iekļaujošajā izglītībā un kursu par kiberdrošību organizēšanu IT studijās.

Foto ŠEIT.