Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.05.2021 08:24

Absolventu stāsti: “Tiem, kas domā, kur spert nākamo soli izglītībā, iesaku to darīt Liepājas Universitātē!”

Zane Jansone

Studiju programmas “Kultūras vadība” absolvente

Šopavasar, noslēdzot ciklu “Absolventu stāsti”, aicināju savās domās par studiju laiku dalīties bijušo jauko kolēģi Zani, kas tagad mārketinga speciālista pienākumus veic Ventspils pilsētas domē.

 

“Pirms vairākiem gadiem un vairākām dokumentu iesniegšanām dažādās augstskolās, mana izvēle pirmajam solim augstākās izglītības jomā tika izdarīta par labu Liepājas Universitātei – augstskolai, kas man kā užavniecei, pie jūras augušai, atradās tuvāk mājām un blakus jūrai un augstskolai, kur studenti ir pamanīti.

Liepājas Universitātē izvēlējos studēt un ieguvu bakalaura grādu Kultūras vadībā, jo man nepatīk sēdēt uz vietas. Un pat studiju laiks neļāva to darīt… Vienmēr atradās kādi interesanti projekti, kurus kopīgiem spēkiem arī realizējām – gan ar kursa biedrēm, gan ar citiem domubiedriem, gan ar Studentu padomi.

Tieši studentu padome bija tā, kas ļāva iegūtās zināšanas izmēģināt praksē un satikt daudz atšķirīgu, bet tai pat laikā līdzīgi domājošu cilvēku, kas vēlāk kļuvuši par labiem padomdevējiem, sarunu biedriem un kolēģiem jeb vienā vārdā – draugiem.

Studiju laiku atceros kā ļoti interesantu un piepildītu – ar negulētām naktīm, steidzot pabeigt pēdējos darbus, ar konfekšu kastēm pasniedzējiem – par to, ka viss kurss nogulējis agro rīta lekciju, ar brīvā (un diemžēl arī nebrīvā) laika piepildīšanu – gatavojoties Studentu padomes pasākumiem vai ar deju biedriem koncertējot dažādākajās Latvijas vietās.

Lai kādi notikumi būtu bijuši – neviltots prieks par to, ka Liepājas Universitātes pasniedzēji nevienā situācijā neatteica ne padomu, ne savu laiku, ne zināšanas un bija klātesoši, kad tas bija visvairāk nepieciešams.

Tāpēc arī tiem, kas vēl domā, kur spert pirmo vai nākamo augstākās izglītības soli – iesaku to darīt Liepājas Universitātē!”