Jaunumi:

Atpakaļ
Arturs Medveckis, 10.05.2021 09:17

Iespēja pieteikties tiešsaistes mākslas vebināram

13. maijā pulksten 15.00 notiks Dr. Betīnas Heinrihsas (Bettina Heinrichs, Rostokas Universitāte) lekcija “Friday for Sustainability modes nozarē – ko varam darīt kā patērētāji?”.

COVID-19 pandēmija ir daudziem likusi pārdomāt pirkšanas paradumus. Tādēļ lekcijā Dr. Heinrihsa skaidros, cik viegli ir mainīt patērēšanas ieradumus no “fast fashion” uz “slow fashion” vien ar nelielām izmaiņām apģērba lietojumā. Dr. Heinrihsa  uzsver, ka mazām pārmaiņām ir liela ietekme uz modes tirgu, un šobrīd ir vieglāk nekā jebkad agrāk aizrauties ar modi, neatstājot aiz sevis milzīgu oglekļa dioksīda piesārņojumu. Apģērba ražošanas samazināšana palīdz apturēt klimata pārmaiņas.

Dr. Betīna Heinrihsa pasniedz modes menedžmentu un modes projektu menedžmentu vairākās universitātēs Vācijā un citviet Eiropā. Pateicoties pieredzei daudzu gadu garumā kā dizainerei, menedžerei un konsultantei tekstilizstrādājumu un apģērbu rūpniecības uzņēmumos Skandināvijā, Baltijas valstīs, Francijā un ASV, viņa lieliski pārzina starptautisko modes tirgu. Viņa ir arī modes, vēsturisko modes tērpu un tautas tērpu izstāžu kuratore.


Vairāk informācijas http://www.hochschulkontor.lv/kalendars/