Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.03.2021 08:32

Liepājas Universitātē jau otro gadu skan studentu veidots radio

Liepājas Universitātē studējošajiem līdzās studiju darbam tiek piedāvātas dažādas iespējas personības pilnveidošanai. Tā, piemēram, universitātes telpās jau otro gadu darbojas Radio SWH Spin – studentu radio pilsētai, kur saturu veido un raidījumus vada paši studenti.

Radio SWH Spin savu dzīvo skanējumu no studijas Liepājas Universitātē uzsāka 2019. gada 2. septembrī. Kopš tās dienas ar nemainīgu pārliecību “radio, kas uzlādē” ēteru iedzīvina jaunas un daudzsološas Liepājas Universitātes studentu balsis. Darbošanās radio studentiem sniedz nebijušu iespēju iepazīt radio darba vidi un apgūt radio dīdžeja, kā arī producenta prasmes. Tomēr, lai kļūtu par radio komandas dalībnieku, pirms tam jāiztur arī atlase.

Studentu un Liepājas jauniešu vidū radio ir iecienīts. Liepājas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētājas vietniece Diāna Kaļiņina stāsta: “Visvairāk patīk, ka radio var dzirdēt jaunus cilvēkus – studentus, nevis jau nobriedušas radio personības, tā ir odziņa. Studentiem labi sanāk, pati esmu piedalījusies intervijā, mums viss izdevās. Šajā radio ir mūsdienīga mūzika, mūsdienīgas tēmas – atraktīvs radio.”

Savukārt Signe Blumberga ir viena no studentēm, kura, sākusi darboties Radio SWH Spin, nu kļuvusi par AS Radio SWH Mārketinga projektu vadītāju. Ar savu darbošanos Signe ir veiksmīgs piemērs tam, ka, uzdrīkstoties pieņemt dzīves sniegtos izaicinājumus, var piepildīt savus sapņus. “Vienā dienā, paļaujoties uz savu domubiedru ieteikumiem, nokļuvu Radio SWH Spin atlasē Liepājā, kurā meklēja jaunās studentu ētera personības. Tā nu nonācu jaunā un kolorītā sabiedrībā –  re, atkal jauni cilvēki manā dzīvē! Esmu pārliecināta, ka katrs cilvēks, kuru sastopam, iepazīstam, palīdz mums augt un ticēt tam, uz ko esam spējīgi,” norāda Signe.

Radio SWH Spin projekta vadītāja Ligita Mieze, stāstot par darbu ar jauniešiem, izsaka cerību, ka arī turpmāk šis projekts būs nozīmīgs jaunu radošo ētera personību izaugsmes sākuma punktu: “Mēs, Radio SWH komanda, redzam lielu perspektīvu šajos jauniešos – viņi ir radoši, drosmīgi un oriģināli! Ar gandarījumu vēroju viņu izaugsmi un priecājos par panākumiem! Radio SWH Spin ir lieliska platforma, kur apgūt pirmās prasmes, lai vēlāk jau kļūtu jau par kāda lielāka radio ētera personību. Tā ir unikāla iespēja, ko aicinu izmantot tiem Liepājas Universitātes studentiem, kuri savu nākotni vēlas saistīt  tieši ar radio nozari!”

Līdzās Radio SWH Spin  (94,6 FM) Liepājas Universitātē studentiem tiek piedāvāts apgūt kursu “Radio loma mūsdienu sabiedrībā un biznesā”, kuru vada Radio SWH profesionāļi, sniedzot ieskatu radio kā medija darbības pamatprincipos.