Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.03.2021 08:25

Absolventu stāsti: “Daudzi IT uzņēmumi atrodas Liepājā, pateicoties Liepājas Universitātei”

Agate Ambulte

Dabas un inženierzinātņu fakultātes absolvente

Agate ir Digitālo inovāciju parka vadītāja, padomniece IT izglītības un attīstības jautājumos un pierāda, ka meitene var būt lielisks IT speciālists.

Iestājos Liepājas Universitātē, jo īsi pirms uzņemšanas nolēmu mainīt studiju virzienu. Mācoties skolā likās, ka vēlos studēt ekonomiku, uzņēmējdarbību un par IT virzieniem zināju ļoti maz. Burtiski pēdējā mirklī nolēmu iesniegt dokumentus uz Datorzinātņu programmu Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē, jo saskatīju lielas perspektīvas šajā nozarē un izaicināju pati sevi apgūt jaunas prasmes. Šķita, ka Liepāja būs droša vieta, kur iemēģināt spēkus nozarē, kas sākotnēji man bija sveša. Atzīšos, ka līdz galam nebiju pārliecināta, vai šis virziens būs piemērots meitenei un vai šis nebūs pāri manu spēju robežām. 

Izvēle studēt informāciju tehnoloģijas izvērtās par labāko lēmumu manā dzīvē, kas pavēra iespēju darboties fantastiski dinamiskā un interesantā nozarē – informāciju tehnoloģijās. Ar katru dienu arvien vairāk pārliecinājos, ka IT ir man. Universitāte sniedza plašu ieskatu nozarē, un no katra studenta bija atkarīgs, cik cītīgi apgūt piedāvāto vielu un kādā līmenī pildīt uzdevumus.

Liepājas Universitāte ir lielākais izglītības centrs Kurzemē, tieši tāpēc šīs universitātes audzēkņus bieži uzrunā visdažādākie uzņēmumi. Tā notika arī manā gadījumā - studentus ieradās uzrunāt tā brīža Liepājas lielākā uzņēmuma "Liepājas Metalurgs" IT daļas vadītājs. Jau pēc 2. kursa bakalaura programmā, sākās mana IT karjera, programmējot risinājumus "Liepājas Metalurgs" finanšu dienesta vajadzībām. Kopš tā laika man ir bijusi iespēja strādāt lielos un mazos  uzņēmumos, kā arī ārvalstīs. IT nozarē ir plašas darba iespējas, konkurētspējīgs atalgojums un, manuprāt, foršākie kolektīvi ar gudriem, enerģiskiem un motivētiem cilvēkiem.

Mans ieteikums būtu studiju laikā krāt portfolio darbus un izmantot dažādās iespējas – olimpiādes, konkursus, hakatonus, stipendijas, apmaiņas programmas, lai attīstītu prātu un komunikācijas spējas. Piesātinātība ar šādām iespējām un individuāla pieeja studentiem bija liels pluss manā studiju laikā. 

Tagad, kad IT nozarē esmu ilgāk par 10 gadiem un ļoti cieši sadarbojos ar industrijas pārstāvjiem ikdienā, redzu, ka Liepājas IT vide attīstās ļoti strauji. Tāpat nav noslēpums, ka daudzi IT uzņēmumi atrodas Liepājā, tieši pateicoties Liepājas Universitātei. To atzinuši paši uzņēmumu vadītāji.

Liepāja ir pilsēta ar plašām iespējām un lielisku atrašanās vietu. Ir nodrošināts viss, lai attīstītu prātu un ķermeni.