Jaunumi:

Atpakaļ
Uldis Zupa, 15.01.2021 11:33

Atgādinājums par noteikumiem Covid-19 laikā

Lai arī 14. janvārī pieņemtie jaunie grozījumi MK noteikumos attiecībā uz pandēmijas ierobežošanu pēc savas būtības iepriekš pieņemto studiju un darba procesu Liepājas Universitātē nemaina, ņemot vērā apstākli, ka ierobežojumi ieilgst un sabiedrībā ir jūtama aizvien brīvāka un vieglprātīgāka attieksme pret  notiekošo, vēlētos atgādināt par galvenajām individuālajām rīcībām, kas mums ir jāievēro.

  • LiepU ir kategoriski aizliegts ierasties ar elpceļu infekcijas slimību pazīmēm.
  • Visās LiepU koplietošanas telpās un arī citās telpās, kur ir vairāk par vienu personu, jālieto sejas maskas vai sejas vairogu, ja sejas maska nav lietojama veselības traucējumu dēļ. 
  • Ikvienam darbiniekam un studējošajam ir jāseko savam veselības stāvoklim, parādoties Covid-19 simptomiem (https://covid19.gov.lv/covid-19/par-covid-19/simptomi):
    • pilnībā jāpārtrauc kontakti ar veseliem cilvēkiem (karantīna);
    • jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš sniegs padomus par ārstēšanu un testēšanu;
    • ja ir ļoti augsta temperatūra, smags klepus un grūtības elpot, nekavējoties jāzvana 113.
  • Studējošiem un darbiniekiem nekavējoties jāinformē Attīstības direktoru, ja viņiem konstatēta Covid-19 infekcija, atgriešanās LiepU var notikt tikai saskaņā ar ārsta norādījumiem.
  • Personām, kuras atbilst Covid-19 infekcijas riska grupai – seniori un cilvēki ar hroniskām slimībām, jāievēro īpaši piesardzības pasākumi: jāseko savam veselības stāvoklim, jāārstē hronisko slimību, lai novērstu slimības saasinājumus, kā arī jāievēro profilakses pasākumi.
  • LiepU darbinieki un studējošie savstarpējās saskarsmes laikā ievēro piesardzības pasākumus, tai skaitā nepulcējas klātienē (piemēram, izvairās no kopīgiem darba pārtraukumiem vai pauzēm, sanāksmes rīko attālināti), nerīko klātienes pasākumus (tai skaitā ārpus darba pienākumu veikšanas).Visur pēc iespējas jāievēro 2 m distancēšanās.

Saņemt atbildes uz jautājumiem par un ap pandēmiju visātrāk un ērtāk iespējams apmeklējot oficiālo mājas lapu, kas veltīta COVID-19 -  https://covid19.gov.lv/index.php/

Esošo pandēmiju visātrāk spēsim apkarot tikai tad, kad ikviens no mums apzināsies situācijas nopietnību un atbildīgi rīkosies kopīgās sabiedrības interesēs!

Lai mums visiem veselība un izturība!

Uldis Zupa

LiepU Attīstības direktors