Jaunumi:

Atpakaļ
Zita Lazdāne, 26.10.2020 13:13

Video projekciju konkursā uzvar mūsu absolvente

Gaismas pastaigas "Izgaismotā Liepāja" laikā no 21. līdz 24.oktobrim uz Liepājas latviešu biedrības nama fasādes norisinājās video projekciju konkurss "Sveiciens Liepājai", kura laikā ikviens apmeklētājs varēja nobalsot par labāko darbu un noteikt uzvarētāju. Vislielāko balsu skaitu saņēma Anna Meldrāja ar savu darbu "Liepāja ir mana bērnība".
Anna Meldrāja saņems stipendiju 1000 eiro vērtībā un iespēju realizēt savu video projektu nākamajā gaismas pasākumā.

Video projekciju grafikas konkursa tēma bija "Sveiciens Liepājai", darbiem bija jābūt kā iedvesmojošam sveicienam vēju pilsētai tās 395. dzimšanas dienas gadā. Piedalīties konkursā varēja jebkurš Latvijas video mākslinieks vai video grafiķis.

Kopumā šajā konkursā piedalījās septiņi autori: Anna Meldrāja ar darbu "Liepāja ir mana bērnība", komanda "Dieva" ar darbu "Vilnis un Smilts", Elizabete Laura Punka, Elza Zīverte un Kristīne Petrovska ar darbu "Turpini ziedēt, Liepāja!", Uldis Hasners ar darbu "Liepājas elementi", Rasma Kroģere ar darbu "Punkts. Sākums", Edgars Eglītis ar darbu "Pilsētā, kurā..." un Diāna Mikanova ar darbu "Atgriezties".

Jau ziņots, ka šogad, lai tumšajā laikā radītu iespēju izbaudīt šarmanto Liepājas pilsētvidi, no 21.−24.oktobrim Liepājas pašvaldība aicināja izbaudīt īpašu pastaigu maršrutu "Izgaismotā Liepāja". Četru dienu garumā katru vakaru liepājnieki un viesi varēja aplūkot gaismās pārvērsto Liepāju un ar kājām izstaigāt īpaši radītu gaismas objektu maršrutu. Kopā apmeklētājus priecēja vairāk nekā 20 dažādi gaismas objekti, instalācijas un priekšnesumi.