Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 16.10.2020 15:07

Liepājas Universitāte piedalās Erasmus+ dienās

No 15. līdz 17. oktobrim Latvijas Erasmus+ projektu īstenotājiem bija iespēja iesaistīties Eiropas mēroga iniciatīvā “Erasmus dienas”, organizējot pasākumus, kuros dalīties ārvalstīs gūtajā pieredzē un stāstīt par starptautiskajos projektos paveikto. Arī LiepU jau otro gadu aktīvi piedalās šajā iniciatīvā, organizējot vairākas aktivitātes.

14. oktobrī LiepU Starptautisko attiecību daļas Erasmus+ koordinatore Madara Lindmane viesojās radio "SWH Spin" studijā, kur stāstīja gan par plānotajiem “Erasmus dienu” pasākumiem LiepU, gan par apmaiņas studiju un prakšu iespējām, tāpat tika izstāstīti divu LiepU studentu pieredzes stāsti par studijām Kanāriju salās un Portugālē.

Ierakstu iespējams atrast šeit: https://www.radioswhspin.lv/player/?audio#archive=2020-10-14

Savukārt 15. oktobrī LiepU 2. stāva foajē tika atklāta foto izstāde “Ieelpo Filipīnas”, kurā aplūkojami LiepU Starptautisko attiecību daļas vecākās referentes, Erasmus+ KA107 projekta koordinatores Sintijas Leigutes un Mākslas pētījumu laboratorijas projektu vadītājas, doktorantes un pasniedzējas Maijas Demiteres notvertie foto mirkļi no saulainajām un kontrastiem bagātajām Filipīnām, uz kurām dalībnieces bija devušās pagājušajā gadā Erasmus+ pieredzes apmaiņā un darba vērošanā mākslas pētniecībā. Foto ataino šīs valsts dabu pretstatā urbānajai pilsētvidei, kas mijas kopsolī ar kultūru. Visi laipni aicināti aplūkot izstādi līdz pat oktobra beigām.

Tāpat 15. oktobrī, lai parādītu, cik dažādas ir Erasmus+ programmas dalībvalstis, LiepU apmaiņas studenti no Francijas un Kanāriju salām prezentēja sanākušajiem interesentiem savu valstu kultūras un cienāja ar pašu gatavotiem tradicionāliem ēdieniem.

16. oktobrī LiepU Starptautisko attiecību daļas speciālistes Ērika Lauberga un Sintija Leigute piedalījās Pētera Lielā Sanktpēterburgas politehniskās universitāte organizētajā tiešsaistes pasākumā “Tējas pauze ar Erasmus”, kurā ar sadarbības partneriem no dažādām valstīm dalījās ar LiepU pieredzi par to, kā pavasarī, daudzo ierobežojumu laikā, atbalstīja iebraucošos un izbraucošos Erasmus+ programmas apmaiņas studentus.

“Erasmus dienas” ir Francijas nacionālās Erasmus+ aģentūras iniciatīva, kuru atbalsta Eiropas Komisija. Pasākumus “Erasmus dienu” laikā var īstenot ikviens Erasmus+ projektu īstenotājs.

FOTO