Jaunumi:

Atpakaļ
Sandra Okuņeva, 14.09.2020 15:07

Nakts dzejas acu un ausu priekam

17. septembrī plkst. 21.00 Liepājas Universitātes ēkas (Kūrmājas prospektā 13) pagalmā notiks Dzejas dienu pasākums „Nakts dzejas acu un ausu priekam”.

Daudziem liepājniekiem ir labi pazīstami Liepājas Universitātes studentu un pasniedzēju organizētie Dzejas dienu pasākumi „Nakts dzejas”, kuros var iepazīt Liepājas jauno autoru – studentu un skolēnu – dzejas lasījumus. Šogad pasākuma apmeklētāji varēs ne tikai vērot, bet arī paši piedalīties dzejas performancēs, ko sagatavojuši Rakstniecības studiju 2. kursa maģistranti Diana Bočkova, Laura Jeruma, Anete Jurika un Gustavs Zālītis sadarbībā ar Jauno mediju mākslas 2. kursa studentiem, topošajiem māksliniekiem Reini un Spāri un eksperimentālās mūzikas grupas „Nejauši’ dalībniekiem Valdi Skareviču un Robertu Dinteru.

„Liepājniekiem šī ir laba iespēja dzeju baudīt neierastākā veidā – ne tikai lasot vai klausoties to, bet piedaloties performatīvā dzejas piedzīvojumā,” pasākuma ieceri raksturo tā kurators, Jauno mediju mākslas pasniedzējs Pēteris Riekstiņš.

Šī gada Nakts dzeju performances ir attīstījušās no Rakstniecības studiju maģistrantu attālināto studiju laikā radītā dzejoļu krājuma „BURTNOTE(I)S”, kura divās daļās „Acu priekam” un „Ausu priekam” ir iekļauti vizuālo un skaņas signālu dzejoļi.

Krājumu „BURTNOTE(I)S” var iepazīt video formātā: https://drive.google.com/file/d/1XUU5-_YM8Eyp8y_I1kRV1Lxy_znXjbTj/view