Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 07.08.2020 10:21

Liepājas Universitāte aktivizē sadarbību ar Lietuvas augstskolām

Liepājas Universitāte vienmēr ir uzturējusi ciešas attiecības ar augstskolām Lietuvā, taču šobrīd, kad pasaulē ieviesti neskaitāmi ceļošanas ierobežojumi un ir atceltas ieplānotās mobilitātes, esam nostiprinājuši vēl ciešākas attiecības ar vairākām augstskolām Lietuvā. Starptautisko attiecību daļas darbinieki vasaras periodā ir viesojušies Klaipēdas Universitātē, Viļņas tehniskajā universitātē, Klaipēdas Valsts koledžā, kā arī Lietuvas biznesa koledžā, kas atrodas Klaipēdā, tāpat vairāki jauno mediju mākslas studenti rudens semestrī, Erasmus+ apmaiņas studijās dosies uz Viļņas mākslas akadēmiju.

Īpaši veiksmīga sadarbība izvērtusies ar Klaipēdas valsts koledžu (KVK), jo šī augstskola atradusi prakses vietas diviem Liepājas Universitātes studentiem – viena studente pavada vasaras praksi Klaipēdas tūrisma birojā, savukārt otrs students tikko šajā augstskolā uzsācis praksi IT jomā, palīdzot atvieglot darbu koledžas ārējo sakaru daļai. Savukārt divas tūrisma vadības studentes no KVK šobrīd stažējas un palīdz uzņemt viesus no Lietuvas Liepājas tūrisma biroja un Karostas cietumā, bet mehatronikas students kopā ar Liepājas Universitātes pētniekiem strādā pie automātiskas produkta iepakošanas iekārtas izstrādes.

Tāpat rudens semestrī ieplānotas vairākas prakšu mobilitātes sadarbībā ar Lietuvas biznesa koledžu – koledžā studējošie bakalaura līmeņa biznesa vadības studenti Liepājas Universitātē pavadīs savu pirmo praksi.