Jaunumi:

Atpakaļ
Dabas un inženierzinātņu fakultātes referente Ieva Ozola, 24.04.2020 00:00

Top jauna studiju programma

Dabas un inženierzinātņu fakultātē top jauna studiju programma - "Vides inovāciju tehnoloģijas"!

23.aprīlī Vides studiju virzienu padomes locekļi tikās distancēti, izmantojot lietotni “Teams”, lai iepazītos ar programmas direktora Viestura Kalniņa paveikto un apstiprinātu programmas virzīšanu tālākai izskatīšanai.

Jaunā programma piedāvās iespējas praktiski likt lietā zināšanas vides inženierijā, kuras būs apgūtas teorētiskajos kursos un specializācijas kursos ar uzsvaru uz datorgrafikā balstītu projektēšanu, prototipēšanu un dažādu sensoru sistēmu izstrādi un pielietošanu – gan piesārņojuma mērījumiem, gan energoefektivitātes novērtēšanai un citiem mērķiem. Liela nozīme studijās būs materiālu otrreizējās izmantošanas aspektiem. Turklāt vairākas prakses, kurās studenti piedalīsies, sniegs reālu pieredzi viņu nākamajā profesijā. Kā bonuss, ko novērtēs nākotnes darba devēji ir vispārizglītojošie kursi tādās jomās kā uzņēmējdarbības un projektu vadība, lietišķā komunikācija un citos, lai jaunais profesionālis vieglāk iekļautos uzņēmējdarbības vidē.

Iznākums ir pozitīvs – vienbalsīgi pieņemts lēmums “PAR” jauno programmu.

Priekšā vēl ir darāmi darbi, lai programmā uzņemtu pirmos studentus,  bet ir lieliski, ka, par spīti situācijai, fakultāte turpina gan pildīt ikdienas darbus un pienākumus, gan virzās uz tālāku attīstību.