Jaunumi:

Atpakaļ
Starptautisko pētniecības projektu koordinatore Nora Ferebēfa, 07.04.2020 00:00

Liepājas Universitāte kļūst par ANO Akadēmiskās Ietekmes biedri

   Liepājas Universitāte ir iesaistījusies Apvienoto Nāciju Organizācijas iniciatīvā Akadēmiskā Ietekme (The United Nations Academic Impact).
   ANO Akadēmiskā Ietekme ir iniciatīva, kas vieno ANO un augstākās izglītības un zinātnes iestādes, lai, kopā sadarbojoties, īstenotu ANO mērķus un uzdevumus. Šobrīd šajā iniciatīvā ir iesaistījušās vairāk nekā 1400 augstākās izglītības un zinātnes iestādes no 145 valstīm. Liepājas Universitāte ir pirmā no Latvijas. 
   Kopš 2010. gada ANO Akadēmiskā Ietekme ir izveidojusi vairāk nekā trīsdesmit aktīvus un daudzveidīgus starptautiskus tīklojumos, kuros ir iesaistījušies studenti, akadēmiskais personāls - pasniedzēji, pētnieki, ideju laboratorijas, augstākās un tālākizglītības iestādes un izglītības organizācijas.
    Lai sasniegtu ANO mērķus augstākajā izglītībā, iniciatīva ir izvirzījusi desmit principus: nabadzības apkarošana, kapacitātes palielināšana, izglītība visiem, globālā pilsonība, augstākās izglītības pieejamība, cilvēktiesības, starpkultūru dialogs, miers un konfliktu risināšana, ilgtspējība, Apvienoto Nāciju Organizācijas Statūti. Šajā kontekstā Liepājas Universitātes kompetence ir ilgtspējība, pateicoties tam, ka Aprites Ekonomikas centrs aktīvi iesaistās ilgtspējības un vides projektos, kā arī pateicoties Dabas un Inženierzinātņu fakultātes īstenotajām programmām: bakalaura “Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija” un maģistra “Ekotehnoloģijas”. Liepājas Universitāte, protams, lepojas arī ar Zaļo karogu.