Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 25.03.2020 09:29

“Sapratām, ka ceļš mājup var būt bīstams”

Laikā, kad tūkstošiem cilvēku meklē iespēju atgriezties mājās, vismaz 21 Liepājas Universitātes students turpina apmaiņas programmu Erasmus+ ārzemēs.

Leirijas Politehniskajā institūtā Portugālē atrodas arī studiju programmas “Kultūras vadība” 3. kursa studenti Roberts Gorodko un Kristiana Anna Bumbiere, kuri tur ir kopš februāra sākuma. Viņi vēsta, ka viss ir kārtībā, situācija ir salīdzinoši mierīga, tomēr maksimāli tiek ievēroti preventīvie pasākumi – roku dezinfekcija, vienreizlietojamo cimdu izmantošana, distances ievērošana.

Roberts Gorodko stāsta: “Lieki mājas nepametam, studējam attālināti, izmantojot digitālās platformas. Notiek gan virtuālās lekcijas ar iespēju vienam otru redzēt un sarunāties, gan dažādi rakstiskie darbi ar elektronisko resursu izmantošanu. Lai arī notiekošais būtiski maina cilvēku dzīvi, sabiedrība ir saprotoša, iecietīga un vienota, jo pēc iespējas ātrāk vēlas sagaidīt vīrusa uzliesmojuma beigas un atsākt ierasto dzīvi. Turklāt Portugāles daba – okeāns, klintis, spēj iedvesmot un dot mieru šajā pārmaiņu laikā.”

Jautāts par to, kāpēc netika pieņemts lēmums atgriezties, Roberts skaidro: “Sapratām, ka būtu diezgan bīstami doties mājup, zinot, ka lidostās apgrozās liels skaits cilvēku. Turklāt mūs apmierina attālināto mācību formāts Leirijas Politehniskajā institūtā.”

Liepājas Universitātes Starptautisko sakaru daļas referente Madara Lindmane informē: “No 27 studentiem, kas bija mobilitātē, Latvijā atgriezās seši. No 22 Erasmus+ studentiem atpakaļ uz mājām devās 5 studenti, bet no divpusējās apmaiņas līguma četriem studentiem uz mājām devās divas meitenes no Korejas Republikas.”

Liepājas Universitāte vēl veselību un pacietību saviem studentiem, kas atrodas ārzemēs, un gaida situācijas normalizēšanos un viņu drošu atgriešanos!