Jaunumi:

Atpakaļ
Renāte Vītiņa, 11.03.2020 09:29

Pasaules Ūdens diena Liepājas Universitātē


2020. gada 20. martā plkst. 12.00, Lielā ielā 14, 229. telpā norisināsies Pasaules ūdens dienai veltīts seminārs, uz kuru aicināts ierasties jebkurš interesents no Liepājas Universitātes un pilsētas.

Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas Pasaules Ūdens diena (22. marts) pirmo reizi visā pasaulē tika atzīmēta 1993. gadā. Šai dienā ikviens tiek aicināts pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām. Latvijā šo dienu atzīmē kopš 1996. gada.

Šogad ūdens dienā vēlamies runāt  par ūdens nozīmību cilvēka dzīvē un krāna ūdens lietošanas paradumiem. Tiekoties klausītāji tiek aicināti uz ūdens tēmu paraudzīties bez stereotipiem, kā arī no pētnieku un atbildīgo organizāciju skatupunkta.

Sniegsim atbildes uz jautājumiem:
•    Vai krāna ūdens ir drošs dzeršanai?
•    Kādu piesārņojumu dabai izraisa fasētā ūdens lietošana? 
•    Kā mēs varam saudzēt vidi, lietojot krāna ūdeni? 
•    Cik varam ietaupīt naudu, nepērkot ūdeni plastmasas pudelēs?
•    Ko nozīmē “Ū” vitamīns?

Ūdens dienā aicinām ikvienu atcerēties to, ka šī mums tik pierastā, bet tik nepieciešamā dabas bagātība – ūdens, ir sargājama un taupāma! Liepājā dzeramais ūdens ir garšīgs, kvalitatīvs un drošs! Novērtēsim to, kas mums, liepājniekiem, dots!