Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 17.02.2020 00:00

Aizvadīts pirmais kultūru apmaiņas vakars šajā semestrī

Liepājas Universitātes Starptautisko attiecību daļa arī šajā semestrī turpina organizēt kultūru apmaiņas vakarus. Pirmais vakars, kurā tika prezentēta Alžīrija un Slovēnija, notika 12. februārī, pulcinot kuplu skaitu interesentus, tai skaitā rektori Daci Markus, kura Alžīrijā pavadījusi divus dzīves gadus.

Jaka Laks no Slovēnijas uzskata: “Šādi pasākumi studentiem ir lieliska platforma, lai izteiktu savu viedokli, papularizētu savu valsti, stāstītu par savas valsts kultūru. Ar prezentāciju palīdzību mēs citu valstu pārstāvjiem varam parādīt, kā mēs paši redzam savu valsti, kas bieži vien pilnīgi atšķiras no tā, ko mēs varam izlasīt internetā vai grāmatās.”

Tā kā abas valstis atrodas dažādos kontinentos, sanākušajiem bija iespēja salīdzināt, cik ļoti atšķirīgas ir abu valstu kultūras, dzīves uztvere un tradīcijas.

Gan Alžīrijas studente, gan Slovākijas students Liepājas Universitātē ieradušies Erasmus+ programmā un pavadīs Liepājā gan studējot, gan stažējoties vairākus mēnešus.

Nākamais kultūru apmaiņas vakars paredzēts 2020. gada 26. februārī pulksten 18.00 227.telpā, un interesenti varēs vairāk uzzināt par Indiju un Taivānu.

FOTO šeit